12.5 C
Deurne
donderdag 23 mei 2024
Home- DeurneEbusco gaat nog eens vijftien 3.0-bussen leveren voor openbaar vervoer in Franse...

Ebusco gaat nog eens vijftien 3.0-bussen leveren voor openbaar vervoer in Franse stad Rouen

Deurnese busfabrikant Ebusco heeft een nieuwe order gekregen voor vijftien 3.0-bussen van achttien meter lang, die worden ingezet in Rouen. De bussen gaan in de Franse stad rijden vanaf 2025. Hiermee stijgt het aantal Ebusco-voertuigen dat in Rouen wordt ingezet naar meer dan honderd.

De nieuwe bestelling is geplaatst via het Franse openbare inkoopcentrum UGAP. Ebusco heeft in deze regio ook een eigen productiefaciliteit.

Lokale content
“We zijn verheugd onze samenwerking met Métropole Rouen Normandie voort te zetten in hun strategie voor de vergroening van het stedelijk vervoer, en het is fantastisch om te zien dat de tweede bestelling via de inkoopgroep UGAP wordt geplaatst. Dankzij onze productiefaciliteit in Cléon kunnen we innovatieve, emissievrije bussen met lokale content leveren”, zegt Managing Director Jean-Francois Chiron van Ebusco France Sales.

De vijftien 3.0-bussen worden toegevoegd aan de vloot van Métropole Rouen Normandie, die al bestaat uit vier 2.2-bussen van Ebusco die inmiddels rondrijden in de stad en 85 exemplaren van de 3.0-bus die nog geleverd moeten worden.

Snelle buslijn
De Franse openbaar vervoeder heeft het Ebusco 3.0-model gekozen om de zogenoemde TEOR-snelle buslijnen te bedienen. Door het lichte ontwerp en het lage energieverbruik kunnen deze bussen de gehele route afleggen op één enkele lading en ‘s nachts terugkeren naar het depot voor het opladen met behulp van de door Ebusco geleverde systemen.

Foto: Ebusco

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen