16.2 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneNieuwe informatiepanelen en Peeltroef onthullen cultuurhistorie van Leegveld en Deurnsche Peel

Nieuwe informatiepanelen en Peeltroef onthullen cultuurhistorie van Leegveld en Deurnsche Peel

De rand van de Deurnsche Peel is een gebied met een rijke historie. Om mensen daarvan meer bewust te maken, hebben waterschap Aa en Maas en Staatsbosbeheer samen met verschillende kenners uit de regio een aantal informatiepanelen ontworpen. Elk met een verhaal over de Peel en het Leegveld.

Sinds kort staan deze borden in de omgeving van het Leegveld en ‘vertellen’ ze voorbijgangers verhalen over uiteenlopende onderwerpen; van de Mussenkeet tot de turfputjes en van de twee kanalen tot klimaatadaptatie.

Bij parkeerplaats de Halte is ook een nieuwe Peeltroef geplaatst, naast de fundamenten van de oude turfstrooiselfabriek. Het kenmerkende bankje in de vorm van een turfkar met daarnaast een hoogveenzuil, zijn gemaakt door kunstenaar Dirk Verberne uit Helenaveen.

Op de rode wandelroute vanaf parkeerplaats de Halte kom je twee van de informatiepanelen en de Peeltroef tegen. De andere panelen zijn te vinden langs het fietspad op het Leegveld en langs het kanaal van Deurne, aan het einde van de Eikenlaan.

De informatiepanelen en het kunstwerk zijn mogelijk gemaakt met budget dat de provincie Noord-Brabant beschikbaar heeft gesteld vanuit Project Leegveld om de cultuurhistorie van onze regio beter ‘beleefbaar’ te maken.

Foto’s: Staatsbosbeheer

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen