16.7 C
Deurne
vrijdag 7 oktober 2022
Home- DeurneEbusco gooit hoge ogen op internationale beurs

Ebusco gooit hoge ogen op internationale beurs

Dat Ebusco met haar innovatieve emissievrije stads- en streekbussen flink aan de weg timmert is niet onopgemerkt gebleven. Komende week staat het in Deurne gevestigde bedrijf met hun nieuwste prototype op Busworld, een internationale beurs in Brussel. Zij mochten hier een Innovation Award in ontvangst nemen.

Het harde werk van de Ebusco’s werd beloond met de award, omdat de jury voorziet dat er een nieuwe mijlpaal is bereikt in de ontwikkeling van emissievrij rijden in het openbaar vervoer. De bus is opgetrokken uit composiet en daardoor 33 procent lichter dan gewoonlijk. Door de eigenschappen van het materiaal hoeven geen concessies te worden gedaan op het gebied van veiligheid en comfort, integendeel zelfs. Vanwege het lage gewicht, kan de bus afstanden tot wel 500 kilometer afleggen op één acculading. Dit staat gelijk aan de afstand die een dieselbus op een tank aflegt, maar dan zonder uitstoot en zonder hoge brandstofkosten.

Experts
Het team van Ebusco dat de bus ontwikkelde bestaat uit experts met ervaring op het gebied van luchtvaart, automotive en elektronica. Zij bundelden hun krachten en kwam zo tot dit product.

Busworld
De prijswinnende bus wordt getoond op Busworld, deze beurs in Brussel vindt plaats van 18 oktober tot en met 23 oktober.

Lees ook:
Groei en ontwikkeling bij elektrische bussenbouwer Ebusco
Ebusco presenteert haar bus van de toekomst op grootse wijze
Ebusco gaat 156 bussen leveren aan Connexxion

Tekst: Daniëlle van de Haterd

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen