5.6 C
Deurne
dinsdag 6 december 2022
Home- DeurneEbusco scoort eerste contract in Zweden; order voor 23 elektrische 3.0 bussen

Ebusco scoort eerste contract in Zweden; order voor 23 elektrische 3.0 bussen

Busfabrikant Ebusco uit Deurne gaat 23 elektrische 3.0 bussen leveren aan openbaarvervoerder Svealandstrafiken in Zweden. De 18 meter lange bussen worden in de tweede helft van 2023 geleverd en gaan rijden in Västmanland en Örebro Län.

Het is voor Ebusco het eerste contract dat ze tekenen in Zweden, waarmee het totaal aantal landen waar bussen van Ebusco rondrijden op acht komt. De Deurnese bussen rijden al in onder meer grote steden als Amsterdam, Frankfurt en München.

Scandinavië
Peter Bijvelds, CEO van Ebusco is blij met de uitbreiding naar Scandinavië: “Eerder dit jaar hebben we Jonas Helsner aangenomen als onze Sales Director in Scandinavië. Deze order in Zweden is een perfecte volgende stap in onze expansiestrategie. We kijken ernaar uit om onze nieuwe klant in een nieuw land te bedienen met onze revolutionaire Ebusco 3.0 en we kijken ernaar uit om de verwachte groei van zero emission bussen en bijbehorende EV oplossingen in Zweden verder te ondersteunen.”

Svealandstrafiken, de openbaarvervoermaatschappij die eigendom is van de regio Västmanland en de regio Örebro Län, is verantwoordelijk voor het busvervoer met dagelijks meer dan 65.000 passagiers.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen