9.2 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneEbusco tekent eerste contract voor levering zelf ontwikkeld batterijsysteem

Ebusco tekent eerste contract voor levering zelf ontwikkeld batterijsysteem

Busfabrikant Ebusco uit Deurne heeft haar eerste contract getekend voor de levering van een door het bedrijf zelf ontwikkeld batterijsysteem. Het bedrijf Emmett Green heeft het zogenoemde Energy Storage System (ESS) gekocht bij Ebusco om te installeren bij een landbouw- en loonwerkbedrijf in Noord-Brabant. Het wordt ingezet voor het leveren van zogenoemde balanceringsdiensten op het stroomnet.

Hiermee breidt de Deurnese busfabrikant haar werkterrein verder uit naar het gebied van opslagsystemen voor energie. Een markt die enorm is gegroeid door de steeds grotere vraag naar stroom en het overvolle elektriciteitsnet.

Ervaring
Door de ervaring van Ebusco met batterijen voor zwaar gebruik en batterijbeheersystemen, heeft het bedrijf energieopslagsystemen ontwikkeld, die kunnen worden gebruikt bij taken waarbij veel energie nodig is en waarbij energie tijdelijk moet worden opgeslagen.

Congestie reduceren
“De batterij wordt straks gebruikt voor energieopslag, arbitrage in markten zoals day-ahead en onbalans”, legt Michiel Roelofs van Emmett Green uit. “Met energieopslagsystemen als deze voeren we ‘behind the meter’-projecten uit en optimaliseren we ‘local-for-local’ om het energienet te stabiliseren en congestie te reduceren.”

Energievraagstukken
Voor Ebusco is het de eerste batterij die het in de energieopslagmarkt heeft verkocht. Het systeem wordt in de eerste helft van 2023 geleverd. Peter Bijvelds, CEO van Ebusco licht toe: “Dit is opnieuw een grote mijlpaal voor Ebusco. We richten ons al lange tijd op transport ecosystemen. Met deze order wordt de scope nog breder, want deze energieopslagcontainer zal worden ingezet voor het balanceren van het elektriciteitsnet. Deze zogenaamde Energy Balancing markt biedt oplossingen voor energievraagstukken voor nu en in de toekomst. Wij ondersteunen Emmett Green hierbij graag met onze oplossingen.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen