25.9 C
Deurne
maandag 2 oktober 2023
Home- DeurneInschrijving gestart voor Cross Duatlon De Peel in Zandbos Deurne

Inschrijving gestart voor Cross Duatlon De Peel in Zandbos Deurne

Lopers van alle niveaus kunnen donderdag 29 december in de kerstvakantieweek bij Green Valley Estate meedoen aan de Deurnese Zandbos Cross Duatlon De Peel. Tijdens deze wedstrijd wordt gerend maar ook gefietst. Je kunt je inschrijven als individuele deelnemer of als duo of trio.

Het is een wedstrijd waar iedereen aan mee kan doen en een kleine basisconditie is volgens de organisatie al voldoende om samen met vrienden of collega’s het jaar sportief te eindigen.

Mooi tafereel
Medeorganisator en voormalig professioneel veldrijdster Sanne van Paassen uit Vlierden kende zelf menig mooi finishmoment in haar carrière en had dat wel willen herbeleven op 29 december. “Stiekem ben ik wel een beetje jaloers op alle deelnemers aan Cross Duatlon De Peel. Ik weet namelijk hoe de finishstraat eruit gaat zien en kan je zeggen dat dat een mooi tafereel wordt!”

Green Valley Estate
Toeschouwers hebben vanaf het horecaterras en de horecagelegenheid van Green Valley Estate een goed uitzicht op de finish en kunnen hun eigen helden daar enthousiast binnenhalen. “Het is dat ik samen met mijn organisatievrienden het reilen en zeilen te verzorgen heb die dag, anders had ik zeker meegedaan”, zegt Van Paassen.

Derde helft
Het sportieve deel vormt de hoofdmoot van de dag maar daarnaast besteedt de organisatie van Cross Duatlon De Peel samen met Baroef en Green Valley ook veel aandacht aan de sfeer om het evenement heen. Medeorganisator Rick Struik uit Deurne legt uit: “Aangezien we bedrijventeams en vriendengroepen willen uitdagen om deel te nemen, willen we meer bieden dan bij de gemiddelde duatlonwedstrijd gebruikelijk is. Dus niet; sporten, omkleden en snel naar huis maar juist een gezellige ambiance creëren waardoor we met zijn allen willen blijven hangen. Als je een mooie voetbalwedstrijd hebt gespeeld of gezien dan wil je de derde helft met je vrienden toch ook niet overslaan?”

Run-bike-run
De organisatie geeft donderdag 29 december om 10.00 uur het startschot voor de route met een afstand van ongeveer zeven kilometer hardlopen over een uitgezet parcours vanaf Green Valley Estate door het Zandbos. Na deze winterse crossloop van de eerste hardloper, is het de beurt aan de mountainbiker van de vriendenclub of groep collega’s die een gevarieerd parcours van ongeveer twintig kilometer door het Zandbos aflegt. Na het terugplaatsen van de fiets in het zogeheten ‘parc fermée’ (wisselzone), wordt de laatste loper, of enige loper in het geval van een duoteam, aangetikt om de laatste 3,5 loopkilometers te volbrengen. Om 12.45 uur wanneer de duo- en triowedstrijd ten einde is, is het de beurt aan de solo-deelnemers. Deze sportievelingen zullen alle onderdelen en afstanden volledig zelfstandig af moeten leggen.

Inschrijven
Jezelf of je team inschrijven, kan via de website crossduatlondepeel. De inschrijfkosten bedragen 27,50 euro voor de individuele deelnemer en 40 euro voor de duo’s en trio’s. Elke deelnemer krijgt naast het startbewijs twee consumptiebonnen en een Cross Duatlon De Peel finishmedaille. Er wordt tijdens het evenement gebruikgemaakt van professionele tijdsregistratie zodat de resultaten ook later online terug zijn te zien.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen