23 C
Deurne
woensdag 17 juli 2024
Home- DeurneEbusco verovert Scandinavië verder met Noorse order voor 76 bussen

Ebusco verovert Scandinavië verder met Noorse order voor 76 bussen

De Deurnese elektrische busfabrikant Ebusco verovert Scandinavië verder met de order voor 76 zogeheten 3.0-bussen die gaan rijden voor openbaarvervoerder Nobina in het Noorse Oslo. De levering van deze bussen staat gepland voor eind 2023. Met dit contract versterkt Ebusco zijn positie in Noorwegen aanzienlijk.

Nobina, de grootste openbaarvervoeroperator in Scandinavië, is een terugkerende klant voor Ebusco. Deze Noorse order bestaat uit 22 Ebusco 3.0-bussen van 12 meter en 54 Ebusco 3.0-bussen van 18 meter.

Vaste klant
Peter Bijvelds, CEO van Ebusco is blij dat Nobina opnieuw heeft gekozen voor de bussen uit Deurne: “In 2014, toen Ebusco net begon, toonde Noorwegen al concrete interesse en durfde het zijn ambities rond duurzaamheid te versterken door te investeren in elektrische bussen. Het is mooi om te zien dat dat in lijn is met onze groeiambities we tekenen nu een substantieel contract voor de levering van onze bussen met onze vaste klant Nobina.”

Denemarken
Met de order van deze 76 bussen komt het totale aantal Ebusco-bussen in de Nobina-vloot op 176. Voor Nobina is dit de eerste keer dat ze Ebusco-bussen in Noorwegen gebruiken; de vorige bestellingen waren allemaal bestemd voor Denemarken.

Grote interesse
Jens Råsten, Fleet Manager bij de Nobina Group zegt: “Als de grootste openbaarvervoersonderneming met de grootste vloot elektrische bussen in de Scandinavische regio, hebben we grote interesse in de ontwikkeling van nieuwe duurzame bussen, technologie en materialen van Ebusco. Ook in Ebusco’s verbeterde Europese productiemogelijkheden voor onze passagiers in de Scandinavische regio.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen