12.7 C
Deurne
zondag 1 oktober 2023
Home- DeurneStem op DMG bij Rabo Clubsupport; een kijkje achter de schermen met...

Stem op DMG bij Rabo Clubsupport; een kijkje achter de schermen met Liesbeth van Veghel

De hele maand september lees je op de website een aantal interviews met DMG-vrijwilligers waarmee je tijdens Rabo Clubsupport een kijkje krijgt achter de schermen. Zo kan je zien hoeveel tijd er door de medewerkers wordt gestoken in het maken van alle mediaproducten van de lokale omroep en hoe belangrijk het is dat je op DMG stemt bij Rabo Clubsupport.

Stemmen kan tot en met dinsdag 27 september via de Rabo App of op de website van de Rabobank door in te loggen op de bankomgeving. We stellen elke keer tien vragen aan verschillende DMG-vrijwilligers. Vandaag liggen de vragen klaar voor verkoopmedewerker Liesbeth van Veghel.

Wie ben je?
“Mijn naam is Liesbeth van Veghel en ik woon ondertussen al 45 jaar met veel plezier in Deurne.”

Waarom is het volgens jou belangrijk dat mensen op DMG stemmen bij Rabo Clubsupport?
“Omdat we het geld heel hard nodig hebben om de organisatie zo professioneel mogelijk te runnen; van de nieuwswebsite tot onze radiozender. Veel mensen staan er niet bij stil dat we gewoon een vrijwilligersorganisatie zijn en toch een boel vaste lasten hebben. Alle hulp is dus welkom! Of het nou is op een financiële manier of door jezelf in te zetten als vrijwilliger, we zijn blij met alles wat DMG beter en groter kan maken!”

Wat doe je allemaal bij DMG als vrijwilliger?
“Ojee, dat is best veel maar de hoofdzaak is de acquisitie. Dat is eenvoudig gezegd reclame via de kanalen van DMG verkopen. Hier heb ik in de afgelopen jaren een heel fijn en leuk contact opgebouwd met veel ondernemers in de regio. Veel van deze contacten dragen DMG een warm hart toe. Verder zorg ik voor inkoop van DMG-kleding, heb contacten met de mensen op de werkvloer en zorg voor bijvoorbeeld lunchpakketten bij locatie- of thema-uitzendingen.”

Hoeveel tijd steek je per week in het vrijwilligerswerk voor DMG?
“Pfff dat is moeilijk te zeggen, ligt er een beetje aan hoe het loopt per week. In de zomer is het soms wat rustiger maar de rest van het jaar kan het soms wel oplopen tot 30 uur per week maar dat vind ik niet erg.”

Wanneer ben je bij DMG aan de slag gegaan en waarom heb je gekozen om je juist voor DMG als vrijwilliger in te zetten?
“Zo’n 10 jaar geleden, na de eerste vergadering haakte ik in eerste instantie af omdat ik in een heel andere richting zat. Het leek in het begin dat ik niks voor DMG zou kunnen betekenen maar in de loop van de jaren ben ik er in gegroeid en is DMG ook professioneler geworden. En dat is een mooie ontwikkeling want ik doe nu iets wat ik leuk vind om te doen en dat tegelijkertijd DMG helpt!”

Wat is het leukste dat je bij DMG tot nu toe hebt meegemaakt?
“Het leukste???? Geen idee, er waren veel leuke dingen, de contacten met de jongens op de werkvloer, de locatie-uitzendingen, de klanten die zeggen als ik ze bel voor verlenging van de reclamecampagne: ‘zet de commercial maar in, als je maar wel koffie komt drinken.’ Dat maakt het echt leuk! En natuurlijk in januari van dit jaar het feestweekend in verband met het 10-jarig jubileum van DMG was geweldig om aan mee te werken. Ik ben dat weekend ook twee dagen mee gereisd in de elektrische bus die we te leen hadden van Ebusco.”

Wat moeten mensen weten over DMG waar je van denkt dat ze dat nu misschien nog niet weten?
“Dat wij met z’n allen heel veel werk verrichten om DMG steeds professioneler te maken en een goed en eerlijk contact met onze adverteerders onderhouden om onze omroep financieel gezond te houden. Adverteren op DMG werkt! Dat zeggen we niet alleen om adverteerders binnen te halen maar ook omdat we weten dat we de organisaties en ondernemers in Deurne daarmee verder kunnen helpen.”

Wat zijn jouw ideeën voor de toekomst bij DMG en wat is jouw rol daar in?
“Alles kan altijd beter en daar moeten we als DMG club met z’n allen aan blijven werken! En dat gaan we ook doen met nieuwe manieren om de kijkers, lezer en luisteraars van DMG nog beter te voorzien van lokale informatie en entertainment in de gemeente Deurne.”

Wat doe je verder nog in het dagelijks leven?
“Teveel om op te noemen maar ik doe bijvoorbeeld werk als gids bij rondleidingen door de regio en ik houd van kunst en vind onze lokale kunst heel belangrijk om die in stand te houden.”

Wanneer kunnen we iets van jou horen, zien of lezen bij DMG?
“Als verkoop- en acquisitiemedewerker heb je natuurlijk geen eigen programma op de radio of tv. Je kunt me overal in de gemeente Deurne en zelfs daarbuiten tegen komen als ik op bezoek ga bij mogelijke adverteerders voor DMG. En als je een commercial op de radio hoort of een internetbanner ziet op de site van DMG, die zijn er omdat ik die adverteerder heb weten te overtuigen van de waarde en het bereik van DMG…dat is wat ik graag doe als vrijwilliger bij DMG. En als je ook interesse hebt om te adverteren, kijk dan eens op de pagina met alle informatie over adverteren bij DMG.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen