7.7 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneEen kijkje achter de schermen bij DMG met Marc Zet

Een kijkje achter de schermen bij DMG met Marc Zet

In oktober krijg je in een aantal interviews met vrijwilligers van DMG een kijkje achter de schermen bij de lokale omroep van Deurne. Hiermee krijg je een beter beeld van waarom het belangrijk is dat je op DMG stemt bij Rabo Clubsupport. Stemmen kan van 4 tot 25 oktober via de Rabo Clubsupport-pagina van de Rabobank.

Wie ben je?
“Mijn naam is Marc Zet, ben 60 jaar oud, getrouwd en woon in Liessel. Als je me niet op de radio hoort, ben ik thuis bezig met muziek, met mijn roofvogels of ik ben aan het vissen. Wil je mijn pincode ook nog?”

Waarom is het volgens jou belangrijk dat mensen op DMG stemmen bij  Rabo Clubsupport?
“DMG draait volledig op vrijwilligers en dat moet ook wel want we krijgen maar precies de wettelijk vastgestelde subsidie, terwijl in andere gemeenten meer wordt gesubsidieerd en dus ook professionele krachten kunnen worden aangesteld. Dus in Deurne moeten we gewoon nog wat harder en vrijwillig werken om alles voor elkaar te krijgen. Rabo Clubsupport is een mooie manier waarmee de inwoners van onze gemeente ons kunnen steunen en een nog beter product kunnen neerzetten.”

Wat doe je allemaal bij DMG als vrijwilliger?
“Mijn taken als vrijwilliger bij DMG zijn programmamaker/dj van het programma Studio 70 elke dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur. Daarnaast doe ik wat technische werkzaamheden achter de schermen en camerawerk voor DMG TV.

Hoeveel tijd steek je per week in het vrijwilligerswerk voor DMG?
“Dat wisselt een beetje, per week ben ik daar gemiddeld zo’n tien uur mee bezig.”

Wanneer ben je bij DMG aan de slag gegaan en waarom heb je gekozen om je juist voor DMG als vrijwilliger in te zetten?
“Ik ben vanaf het begin bij DMG actief. Eén van mijn passies was altijd al radio maken en toen DMG van start ging heb ik de kans met beide handen aan gegrepen. In eerste instantie heb ik voor DMG gekozen omdat het in de buurt was en ik mijn radio-droom kon laten uitkomen maar later heb ik die keuze eigenlijk nog een keer bewust genomen toen er mensen bij DMG werden ingeschakeld die de omroep op alle fronten hebben gestroomlijnd en professioneler hebben gemaakt. We hebben bijvoorbeeld bij DMG een radioprofessional met jarenlange ervaring in ons midden, die er voor heeft gezorgd dat onze radiozender verder kon uitgroeien en ons als radiomakers echte begeleiding gaf waardoor we ons verder konden ontwikkelen.”

Wat is het leukste dat je bij DMG tot nu toe hebt meegemaakt?
“Het leukste bij DMG is gewoon elke keer als ik er voor bezig ben. Het is altijd weer een feestje; of ik nou mijn radioprogramma presenteer of bij een boer met m’n schoenen in de mest sta om iets te filmen.”

Wat moeten mensen weten over DMG waar je van denkt dat ze dat nu misschien nog niet weten?
“Alles dat DMG doet, wordt door een groep vrijwilligers met heel veel plezier gedaan. En niet onverdienstelijk ook! We krijgen dan wel bij lange na niet zoveel subsidie als de collega’s in de aangrenzende gemeenten maar we hebben wel het dubbele aantal bezoekers op onze nieuws website en op sommige momenten tot wel veertig keer meer luisteraars dan de lokale omroepen van andere gemeenten om ons heen.”

Wat zijn jouw ideeën voor de toekomst bij DMG en wat is jouw rol daar in?
“Nog een grotere en belangrijkere rol in groot Deurne vervullen. Zowel wat betreft DMG als mezelf. Ik leer elke dag nog nieuwe dingen en ontwikkel me nog steeds bij DMG. Elke keer weer een stapje hoger gaan in uitdagingen die ik bij DMG aan kan gaan.”

Wat doe je verder nog in het dagelijks leven?
“Ik doe van alles en nog wat, maar in de zomerperiode probeer ik toch wel één keer in de week aan het water te zitten met m’n vrienden en een hengeltje uit te gooien. Verder heb ik samen met mijn vrouw een behoorlijk grote volkstuin en veel dieren om ons heen die heel wat tijd nodig hebben.”

Wanneer kunnen we iets van jou horen, zien of lezen bij DMG?
“Elke dinsdag avond van 20:00 tot 22:00 uur heb ik mijn radioshow Studio 70 met daarin een aantal interactieve items zoals de Cover Undercover en De 7 van… Zeven platen uit één jaar uit de jaren 70 waar de luisteraars een keuze uit kunnen maken. Verder sta ik geregeld achter de camera, dus als er een filmpje verschijnt is de kans groot dat je me hebt gezien alleen niet op beeld dan. En als er weer een locatie-uitzending is, zal ik daar ook druk bezig zijn met opbouwen, afbouwen, problemen oplossen en nog veel meer.”

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen