13.7 C
Deurne
donderdag 26 mei 2022
Home- DeurneEen school kiezen in coronatijd: IVO Deurne bereikt nieuwe scholieren met digitale...

Een school kiezen in coronatijd: IVO Deurne bereikt nieuwe scholieren met digitale prijsvraag

Je zult maar in groep 8 van de basisschool zitten in coronatijd en een middelbare school moeten kiezen. De meeste kinderen van groep 8 en hun ouders hebben amper een school van binnen kunnen bekijken maar moesten wel een beslissing nemen die bepalend is voor de toekomst.

Bij de scholen van IVO Deurne zochten ze naar een oplossing waarbij de toekomstige leerlingen toch een goede indruk konden krijgen van de nieuwe school zonder die fysiek te hoeven bezoeken vanwege de coronaregels die de afgelopen periode nog van kracht waren.

Digitale games
De oplossing voor het probleem werd gevonden in een serie filmpjes waaraan een prijsvraag was verbonden. In de digitale games van de vier middelbare scholen van IVO Deurne leerden de deelnemende kinderen hun toekomstige leerplek kennen en moesten ze bijvoorbeeld letters verzamelen uit elk filmpje waarmee een woord kon worden gevormd. Op vrijdag 25 februari was de prijsuitreiking en werden de winnaars verrast met een bezoekje van de disco-bus.

Joelende klas
Levi van groep 8 van de Kleine Kapitein in Bakel had in eerste instantie niks in de gaten toen iemand van het Sprongcollege zijn klas binnenstapte. En Fiona van de Aventurijn in Deurne snapte er niks van toen iemand onverwacht in de klas stond met de vraag: “Zit Fiona in deze klas en wil ze even meekomen?”. De kinderen liepen met een joelende klas naar buiten. Daar stond een grote bus: “Maak die maar eens in één keer open!”

Spektakel
Alle vier de prijswinnaars zetten grote ogen op bij het openmaken van de deuren. Een muziek- en lichtspektakel kwam hen tegemoet, er kwam rook uit de bus en achter de prijswinnaars knalde een confettikanon. De klasgenoten van Erik joelden luid en riepen zijn naam. Erik, die meespeelde voor het Peellandcollege, was vooral beduusd maar ook heel blij met de prijs.

Janneke
“Het is lastig een school te kiezen als je de school niet kunt bezoeken” vertelt de moeder van Janneke die in groep 8 van de Voordeldonk in Asten zit. Ze slaat steeds weer haar hand voor haar mond van verbazing. “Er waren zes filmpjes over het Alfrinkcollege. In elk filmpje was een letter verstopt en alle letters samen vormden een woord. Dat heb ik ingestuurd”, vertelt Janneke. Haar moeder knikt: “Het was een leuke manier om de school toch een beetje te leren kennen.”

Foto: IVO Deurne/Partyhome Verhuur & Entertainment

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen