15.9 C
Deurne
vrijdag 21 juni 2024
Home- HelenaveenEenmalige datingavond in Helenaveen groeit uit tot maandelijks uitje voor singles

Eenmalige datingavond in Helenaveen groeit uit tot maandelijks uitje voor singles

De dagen worden weer korter en het wordt steeds vroeger donker; de ideale tijd om lekker samen met je gezin of familie bij elkaar te zijn. Dat is voor alleenstaanden een ander verhaal. Daarom houdt eigenaar Sandra van Cauwenberghe van Restaurant In d’Ouwe Peel elke maand een bijzonder uitje voor iedereen zonder vaste partner: “Singles komen weer ruimschoots aan bod deze winter in Helenaveen!”

Wat met Kerst 2018 in eerste instantie begon als een soort datingavond, is inmiddels uitgegroeid tot een gezellig maandelijks samenzijn voor alleenstaanden. Elke eerste zaterdag van de maand kunnen singles na aanmelding aanschuiven tijdens het singlediner bij het restaurant in Helenaveen.

‘Gelijkgestemden’
Initiatiefneemster Sandra van Cauwenberghe vertelt: “Een jaar of 4 geleden spraken een aantal vrijgezelle stamgasten af om samen te dineren met kerst, omdat ze ‘toch niet bij de schoonfamilie hoefden te zijn’. ‘Maar dan moet jij eigenlijk voor wat leuke dames zorgen’, zeiden ze tegen mij. En daar is het idee mee geboren. Veel mensen zonder relatie zitten een kerstdag, of een deel van een kerstdag alleen thuis. En dan is het fijn om met ‘gelijkgestemden’ te zijn!”

Van film tot barbecueën
Na het succes van die eerste kerst, is het idee doorgetrokken. Vanaf toen werd elke eerste zaterdagavond iets georganiseerd; van samen naar de film tot barbecueën in de zomer. Eén van de regelmatige deelnemers van het eerste uur vertelt: “Het was zeker in het begin erg wisselend qua opkomst. We hebben zelfs een keer maar met z’n tweeën gezeten en toen is Sandra er voor de gezelligheid maar bij komen zitten. Maar tegenwoordig zijn we toch wel altijd met een mooi groepje! Zelfs in de coronatijd organiseerde Sandra elke maand een wandeling zodat we elkaar toch konden ontmoeten.”

Drempel is hoog
Er is een soort van vaste kern bezoekers en er komen ook regelmatig weer nieuwe singles bij die het aandurven een kijkje te nemen. “Je merkt dat de drempel hoog is. Om zomaar even alleen binnen te komen lopen, niet precies wetende wat je kunt verwachten, is ook wel raar. Je bent echt dapper als je daarover heen durft te stappen”, vertelt Van Cauwenberghe.

Nieuwe jurk
Vaak krijgt ze dan ook twijfelende telefoontjes van alleenstaanden die niet zeker weten of het wel iets voor hen is. “Dan zeg ik altijd: iedereen die er zit heeft die eerste keer gehad; ze weten allemaal hoe jij je voelt en ze zullen je zeker op je gemak stellen. En ik ben er ook, dat komt echt wel goed! En dat is eigenlijk altijd ook echt wel zo. Een tijdje terug had ik een jongedame aan de lijn die eindelijk had durven bellen, maar nog heel erg twijfelde. Ze vertelde dat ze net een nieuwe jurk had gekocht. Ik zei: ‘Trek die jurk aan en kom deze kant op!’ Ze begon te huilen en vertelt nu nog elke keer tegen iedereen dat ze dankzij mijn kordate antwoord nu weer op pad durft! Dat is toch helemaal super”, zegt Sandra van Cauwenberghe.

Geen speeddate
De enthousiaste initiatiefneemster vervolgt: “Veel mensen weten niet precies wat ze moeten verwachten en reguliere bezoekers doen altijd een beetje lacherig als ze onze aankondigingen op de krijtborden van de single-avonden zien. Maar wij merken dat het echt voor sommigen een grote meerwaarde is. En het is ook niet zo dat het een of andere speeddate avond is ofzo, of dat je hier de prins van je dromen tegen gaat komen. Wij zien het gewoon als een avond uit met mensen die anders ook maar alleen thuis op de bank hadden gezeten, of zich soms in gezelschap van bevriende stellen een beetje het vijfde wiel voelen. En deze ‘singles’ brengen we zo op een gezellige en ongedwongen manier bij elkaar.”

‘Heel Veel Alleen’
Overigens is dat woord ‘singles’ nog wel een dingetje, legt Van Cauwenberghe uit. Vrijgezel, single, alleenstaande; ze zijn er in Helenaveen eigenlijk nog steeds niet aan uit wat nou een goede benaming is die alles dekt en toch vriendelijk klinkt: “Ik vind de meeste woorden wat verdrietigs of negatiefs in zich hebben, dat is wel jammer. We hebben wel eens zitten grappen omdat het in Helenaveen is, om de club ‘Heel Veel Alleen’ te noemen. Maar ja, dat is vooral grappig voor ons; het is niet dat een buitenstaander dan begrijpt waar het over gaat.”

Sinterklaas- en Kersteditie
Voorlopig blijft het dus nog gewoon de Singleavond. Op 5 november is de eerstvolgende bijeenkomst en ook elke andere eerste zaterdag van de maand kunnen de singles terecht in Helenaveen. Er is zelfs op 3 december een speciale Sinterklaaseditie met een cadeautjes-dobbelspel en met kerst op beide kerstavonden een speciale Kerst-editie.

Meer informatie over de singles-activiteiten kun je krijgen bij Restaurant In d’Ouwe Peel in Helenaveen of telefonisch via 0493-844131.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen