4.6 C
Deurne
zaterdag 24 februari 2024
Home- DeurneEerste deel werkzaamheden verbouwing gemeentehuis afgerond

Eerste deel werkzaamheden verbouwing gemeentehuis afgerond

De verbouwing van het gemeentehuis in Deurne is in volle gang. Inmiddels is het eerste deel van de werkzaamheden, aan de zijde van de Raadhuisstraat, afgerond. Op 29 augustus start Bots Bouwgroep met de tweede fase van de werkzaamheden, aan de kant van de Oude Martinetstraat.

Er wordt dan gestart met het verwijderen van asbest uit de gevel. Ook worden de pannen verwijderd en afgevoerd. Vervolgens worden er nieuwe dakplaten en pannen gelegd. Op sommige plekken worden bestaande kozijnen gesloopt en vervangen door nieuwe.

Oude Martinetstraat afgesloten voor verkeer
Vanwege deze werkzaamheden is de Oude Martinetstraat vanaf 29 augustus voor een periode van 20 tot 25 weken afgesloten met bouwhekken. De straat is in die periode niet toegankelijk voor autoverkeer. Voetgangers kunnen via een pad nog wel de straat door.

Huis van de Samenleving
Het nieuwe gemeentehuis wordt een toekomstbestendig en duurzaam gebouw met een nieuwe gebruiksvorm. In het nieuwe Huis van de Samenleving komen inwoners, verenigingen, organisaties en de gemeente straks samen om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken. Het gebouw wordt niet alleen een gemeentehuis, maar ook een thuis voor andere maatschappelijke organisaties die samen het gebouw gebruiken. Ook de bibliotheek Helmond-Peel is straks een integraal onderdeel van het gebouw.

Oorspronkelijk zou de verbouwing van het gemeentehuis in 2020 en 2021 plaatsvinden en zou het nieuwe gemeentehuis na de zomer van vorig jaar de deuren openen. Die planning is een stuk opgeschoven. In september 2021 zijn de werkzaamheden begonnen. Wanneer de verbouwing helemaal klaar is, is vooralsnog niet duidelijk.

Foto: gemeente Deurne/Buro Bas

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen