13.5 C
Deurne
dinsdag 21 mei 2024
Home- DeurneZondag vol muziek in Willibrorduskerk; jubileumoptreden Together en concert Portugese Kaduo Sax...

Zondag vol muziek in Willibrorduskerk; jubileumoptreden Together en concert Portugese Kaduo Sax and Perc

Muziekliefhebbers kunnen zondag 16 oktober op twee tijdstippen voor twee heel verschillende muziekoptredens terecht in de St. Willibrorduskerk aan de Markt in Deurne. Om 10.30 uur verzorgt het Walsbergse koor Together als onderdeel van hun gouden jubileum een feestelijke vierstemmige Heilige Mis. Op zondagmiddag om 16.00 uur treedt de Portugese percussionist André Neto op samen met saxofonist Carlos Saraiva.

De leden van Together zijn blij dat ze de mis kunnen uitvoeren in de Willibrorduskerk. In het verleden verzorgde het koor, dat haar wortels heeft in de Walsberg, rond het feest van de Heilige Gerardus Majella de mis in de toenmalige parochiekerk: “Het is het erg fijn, dat wij deze traditie na de sluiting van de kerk hebben kunnen voortzetten in de kerk aan de Markt”, meldt het koor.

Missa Brevis
Op het programma staat de Missa Brevis van Jacob de Haan; een eigentijdse componist, geboren in 1959 in Heerenveen met een klassiek, toegankelijk repertoire van zowel koormuziek als instrumentale werken. “Een melodieuze feestelijke Mis, die wij met passie ten gehore brengen als onze jubileumuitvoering. Het bijzondere karakter van deze viering wordt onderstreept door het gastoptreden van twee fluitisten”, meldt het koor. Together staat onder leiding van Mario Geurtjens; voor de begeleiding op het orgel tekent Ludmila Seroo Ferroni.

‘The duality of time’
Om 16.00 uur is er op zondag 16 oktober opnieuw een muziekoptreden in de Willibrorduskerk maar dan van Kaduo Sax and Perc met het concert ‘The duality of time’. Het duo bestaat uit de Portugese André Neto en Carlos Saraiva. Hun optreden maakt deel uit van de Concertcyclus die in de kerk plaatsvindt.

Melodisch slagwerk
Neto is een allround percussionist, gespecialiseerd in melodisch slagwerk en kamermuziek. Dit jaar doet hij zijn laatste bachelorjaar bij Fontys AMPA Classical Music in Tilburg en werkt hij samen met enkele ensembles en orkesten, zoals MetaMuziek Percussion Group, Kaduo Sax en Perc duo en het Brabants Kamerorkest (als eerste slagwerker).

Carlos Saraiva is een Portugese saxofonist, 20 jaar oud. Vanaf zijn elfde tot zijn zestiende volgde hij lessen bij Hugo Pinto bij de Banda Filarmonica de S. Mamede Ribatua. Op 14-jarige leeftijd begon hij zijn studie aan het Regionale Muziekconservatorium van VilaReal: eerst drie jaar in de saxofoonklas van Nuno Silva en vervolgens twee jaar bij Miriam Aneiros Muiño. Op zijn negentiende begon hij aan de Fontys Hogeschool voor de kunsten in Tilburg, waar hij studeert bij Ties Mellema.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen