7.3 C
Deurne
vrijdag 8 december 2023
Home- DeurneEerste expositie foto’s Koolhof Klikt in De Vlieger Deurne

Eerste expositie foto’s Koolhof Klikt in De Vlieger Deurne

In de Deurnese wijk Koolhof is in de zomer van afgelopen jaar gestart met een speciaal project om meer verbinding in de wijk te krijgen door middel van het maken van foto’s door wijkbewoners. Zaterdag 2 april worden de foto’s die tot nu toe gemaakt zijn bij Koolhof Klikt, tentoongesteld in De Vlieger aan de Schelde 1 in Deurne.

Het initiatief is ontstaan omdat steeds meer mensen, jong en oud eenzaam zijn en het vaak moeilijk vinden om contact te maken met hun omgeving. Reden voor de Deurnese Anita Maassen en Marije Zuidweg om daar in hun wijk Koolhof verandering in te brengen door mensen met elkaar te verbinden en samen aan de slag te gaan met fotograferen.

Klikken
“We zijn vorig jaar met de wijkwerkers en wijkraad van de Koolhof rond de tafel gaan zitten om eens te kijken wat er speelt in de wijk en waar behoefte aan is en zo zijn wij bij het idee gekomen voor dit project. De naam is Koolhof Klikt, zodat het ook meer gaat klikken tussen de bewoners in de wijk en vanwege het klikken van de camera”, legt Marije Zuidweg uit. Zaterdagochtend 26 maart vertelt ze er ook meer over om 10.10 uur in het programma Deurne Draait Door van DMG Radio.

Expositie
Bij het project zijn wijkbewoners zelf op pad gegaan om foto’s te maken en hebben ze samen gekeken naar de foto’s. Deze zijn in kleine groepjes besproken en volgend weekend start de eerste expositie van Koolhof Klikt. De tentoonstelling is te zien vanaf zaterdag 2 april van 10.00 tot 13.00 uur in De Vlieger aan de Schelde 1 in Deurne. De expositie is verder elke woensdag van 10.00 tot 12.00 uur te zien of tijdens de openingstijden van basisschool De Vlieger.

Wil je jezelf of iemand anders aanmelden voor ‘Koolhof Klikt’? Kijk dan op http://www.koolhofdeurne.nl/de-koolhof-klikt/ of https://de-koolhof-klikt.jouwweb.nl/ voor meer informatie.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen