12.7 C
Deurne
donderdag 30 maart 2023
Home- DeurneDMG-dj maakt opmerkelijke carrièreswitch; Ramon van Hoek wil nieuwe pastoor van Deurne...

DMG-dj maakt opmerkelijke carrièreswitch; Ramon van Hoek wil nieuwe pastoor van Deurne worden

Het is iets dat je niet elke dag meemaakt; een radio-dj die besluit om pastoor te worden. Maar voor Ramon van Hoek staat het vast dat hij pastoor Paul Janssen gaat opvolgen, die per 1 juli Deurne verlaat en start als pastoor van de Heilige Maria parochie in Den Bosch-Rosmalen.

Als je het hem een jaar geleden had gevraagd of hij pastoor wilde worden, zou hij je hard hebben uitgelachen. Maar de in Neerkant wonende Van Hoek heeft vooral sinds de coronatijd veel momenten gehad waarbij hij het gevoel kreeg dat hij met zijn carrière een andere kant op moest gaan.

Kwaliteiten
Of hij definitief de opvolger wordt, ligt in handen van het bisdom. Van Hoek heeft goede hoop: “Het zal wel even een flinke omschakeling zijn maar ik ben er van overtuigd dat de leden van het bisdom Den Bosch mijn kwaliteiten zullen erkennen. Ik heb met mijn radiowerk bij DMG natuurlijk al veel ervaring in het spreken in het openbaar en weet goed een connectie te maken met de mensen.”

Communicatiestijl
Ook zijn ervaring in de moderne wereld zal hem helpen bij de aanstelling, meent Van Hoek: “Ik denk dat ik met mijn betrekkelijk jonge leeftijd en moderne en directe communicatiestijl in de parochie Heilige Willibrord voor verjonging kan zorgen als het gaat om de parochianen die de diensten bezoeken. Ik weet hoe ik de social media en andere platformen in kan zetten om met het geloof een breder publiek te bereiken. Ook heb ik al uitgeprobeerd of ik mijn dj mix-set kan gebruiken en die past perfect op het altaar.”

Energie en voldoening
Van Hoek maakt nu nog wekelijks het radioprogramma Ramon on Air bij DMG, iets dat hem op het pad van het pastoorschap heeft gebracht. “In mijn programma op DMG Radio spreek ik met heel veel verschillende mensen uit de gemeenschap en vaak kan ik die personen ook ergens mee helpen. Dat geeft me energie en voldoening en dat wil ik verder uitbouwen. Toen ik daar verder over na ging denken, begon er ineens dat lampje branden en werd me duidelijk dat dit mijn echte roeping is”, legt de pastoor in spé uit.

‘Zit als gegoten’
Twee á drie maanden is volgens Van Hoek voldoende tijd om hem in te werken. “Paul begint op 1 juli in Den Bosch-Rosmalen en ik ben beschikbaar vanaf 1 april dus dat is genoeg tijd om mij de belangrijkste zaken bij te brengen. Ik kijk er erg naar uit om te beginnen bij de parochie Heilige Willibrord in die prachtige kerk aan de Markt in Deurne. Ik heb afgelopen week al rondgekeken in de kerk en even achter het altaar gestaan in mijn nieuwe werkkledij. Dat zit als gegoten, zowel letterlijk als figuurlijk. En vergeet niet de bekende woorden van Faithless: God is a dj”, zegt Van Hoek.

Vanaf 1 januari van dit jaar is Paul Janssen naast zijn werk in Deurne, al waarnemend pastoor in Den Bosch. In juli neemt hij afscheid en start de opvolger van Janssen die de taak bij de parochie Heilige Willibrord gaat overnemen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen