17.1 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- DeurneEerste Fairtrade-gemeentebord geplaatst in Helenaveen: ‘Vanaf nu kan iedereen het zien’

Eerste Fairtrade-gemeentebord geplaatst in Helenaveen: ‘Vanaf nu kan iedereen het zien’

De gemeente Deurne is sinds 12 mei officieel een Fairtrade-gemeente. Om dat kenbaar te maken worden bij alle plaatsnaamborden op toegangswegen in de gemeente oranje borden geplaatst. Het eerste exemplaar werd deze week door wethouder Tom Oomen en leden van het Platform Global Goals onthuld in Helenaveen.

“Vanaf nu kan iedereen het zien: we zijn een Fairtrade-gemeente”, meldt de gemeente Deurne. De komende weken worden ook bij toegangswegen in alle andere dorpen in de gemeente de oranje borden opgehangen.

Fairtrade Towns
Wereldwijd zijn er meer dan 2135 zogenoemde Fairtrade Towns. In Nederland staat de teller inclusief gemeente Deurne inmiddels op 85. Deurne is daarvan één van de weinige gemeenten die ook lokaal aandacht besteed aan de Global Goals for Sustainable Development.

Om het keurmerk te behalen heeft Deurne voldaan aan een zestal criteria waaronder voldoende ondersteuning vanuit de lokale gemeenschap. Dit gebeurt in Deurne al door tien individuele Fairtrade-titelhouders. Daarnaast is de koffie, thee en cacao op het gemeentehuis voortaan Fairtrade. De gemeente wil als voorbeeld voor andere Fairtrade-aspiranten voldoen aan de eisen voor het duurzaamheidskeurmerk.

Foto: gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen