13.5 C
Deurne
dinsdag 21 mei 2024
Home- DeurneVoorbeschouwing VV Chevremont tegen SV Deurne; op bezoek bij ijzersterke koploper

Voorbeschouwing VV Chevremont tegen SV Deurne; op bezoek bij ijzersterke koploper

Voor het vaandelteam van SV Deurne staat komende zondag een verre uitwedstrijd in Kerkrade op het programma. Op sportpark D’r Kaffeberg kruisen de blauwwitten de degens met koploper VV Chevremont.

De Limburgers, getraind door oud-voetbalprof Rene Trost, staan weliswaar in punten gelijk met Sportclub Susteren maar op basis van een beter doelsaldo weet het de provinciegenoot onder zich te houden.

IJzersterk
VV Chevremont is ijzersterk aan de competitie begonnen en in de eerste vier wedstrijden werden louter winstpartijen geboekt. Afgelopen zondag incasseerde de ploeg in Heerlen tegen EHC echter de eerste nederlaag van het seizoen. Desalniettemin maken de Limburgers tot op heden grote indruk en mag het zich bovenal met zeventien doelpunten de meest scorende ploeg van de Eerste klasse F noemen.

Daarbij valt het op dat vrijwel de gehele doelpuntenproductie op conto komt van een tweetal spelers. Met achtereenvolgens negen en zes treffers bewijzen Calvin Römer en Tim Blättler in een blakende vorm te verkeren. Een mooie uitdaging voor de Deurnese defensie om ervoor te zorgen dat beide topschutters hun doelpuntenproductie deze zondag niet verder kunnen opvijzelen.

Middenmoot
Door de belangrijke overwinning op RKSV De Ster van voorbije weekend is Deurne inmiddels in een lange rits met clubs in de middenmoot beland. Het was Gert Swinkels die het aanwezige publiek en zijn ploeggenoten in de absolute slotfase in extase bracht door de winnende treffer voor zijn rekening te nemen. Dit goede gevoel willen de mannen van Frank Teeuwen uiteraard meenemen naar Zuid-Limburg.

De historie wijst uit dat duels tussen beide ploegen vaak doelpuntrijke affiches zijn en in de wetenschap dat in de negen gespeelde duels van Chevremont en Deurne dit seizoen tezamen tot nog toe 48 goals zijn gevallen, is de kans dan ook levensgroot dat het treffen tussen beide elftallen opnieuw een aantrekkelijk schouwspel zal gaan worden. Meer dan voldoende reden dus om de blauwwitten aanstaande zondag achterna te reizen. Aftrap in Kerkrade is om 14.30 uur.

Foto: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen