17.1 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- DeurneEerste gemeenteraadsvergadering in Peelzaal geopend door tonpratende ‘Willem-Alexander’

Eerste gemeenteraadsvergadering in Peelzaal geopend door tonpratende ‘Willem-Alexander’

Met een ludieke actie is dinsdagavond de eerste officiële gemeenteraadsvergadering gestart in de nieuwe Peelzaal van het Huis voor de Samenleving in Deurne. Tonprater Berry Knapen kwam uitgedost als Koning Willem-Alexander de nieuwe vergaderzaal openen.

Het gerucht dat Zijne Majesteit de officiële plechtigheid zou komen verrichten, zette verschillende media even op het verkeerde been. Zo meldde het Eindhovens Dagblad dinsdagavond even voor 21.00 uur op internet: ‘Koning Willem-Alexander opent nieuwe Deurnese raadszaal’. Even later werd de naam van de Majesteit tussen aanhalingstekens gezet en na een half uur was het bericht, dat ondertussen op meerdere websites stond, weer verdwenen.

Staatsieportret
Berry Knapen zorgde er met zijn aanwezigheid als ‘Koning’ voor dat de eerste vergadering in de Peelzaal bij het college en de raadsleden nog lang zal worden herinnerd. Er werd zelfs een staatsieportret met de beeltenis van Koning Berry opgehangen om de ingebruikname van de vergaderzaal nog ‘officiëler’ te maken. In de sketch werden ook de twee langstzittende raadsleden Frank van Tilburg en Benny Munsters ‘geridderd’ door de tonprater.

Foto’s: gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen