-1.8 C
Deurne
zaterdag 10 december 2022
Home- DeurneEerste kermisattracties aangekomen in centrum Deurne

Eerste kermisattracties aangekomen in centrum Deurne

Het heeft lang geduurd maar het centrum van Deurne begint eindelijk na bijna drie jaar weer vol te druppelen met tientallen kermisattracties. Dinsdag arriveerden de eerste exploitanten met hun materiaal en werd meteen begonnen met de opbouw.

Vrijdag 17 juni wordt de kermis om 17.00 uur officieel geopend met spectaculaire dansacts van de teams Colorfull Movement en Evolve die binnenkort ook meestrijden op de Wereldkampioenschappen. Vanwege de verbouwing van het gemeentehuis zal de officiële opening dit jaar in het Pastoor Roespark plaatsvinden.

Nieuwe attractie
Onder de attracties die dit jaar op de Kermis in Deurne te zien zijn, vind je onder meer de Wipe out, botsauto’s, de Breakdance, blikkengooien, de Cakewalk, de grijpkranen, de Turbo Polyp, Reactor en X factory. Voor de kleintjes is er onder andere een draaimolen, kinderzweefmolen, de kamelenrace en de spiksplinternieuw attractie Race o Rama.

Paw Patrol
Daarnaast zullen er op zondag 19 juni om 15.00 uur twee pups van Paw Patrol de kermis bezoeken voor een Meet & Greet en kun je op de foto met de viervoeters. Clown Desalles zal op maandag 20 juni tussen 19.00 uur en 21.00 uur jong en oud vermaken met zijn goocheltrucs. Ook met hem kun je op de foto.

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Warm weer
De gemeente waarschuwt voor het warme weer tijdens de kermisdagen dat wordt voorspeld en heeft enkele tips voor het kermisbezoek bij hoge temperaturen:

  • Drink voldoende water en neem voldoende zout
  • Draag luchtige kleding
  • Zet een petje of hoedje op
  • Smeer je goed in met zonnebrandcrème
  • Matig alcoholgebruik
  • Neem voldoende rust en zoek regelmatig schaduw op
  • Mocht je toch hitteklachten hebben, dan kun je vaak terecht bij de EHBO-posten.

Wegafsluitingen
In verband met de kermis worden van vrijdag 17 juni tot en met dinsdag 21 juni een aantal straten afgesloten voor alle verkeer behalve voetgangers en bevoegden.

Vanaf woensdag 15 juni om 08.00 uur tot woensdag 22 juni 17.00 uur is afgesloten: de Markt, de Molenstraat (gedeeltelijk), de Visser (gedeeltelijk), de Oude Martinetstraat, de Helmondseweg (gedeelte tussen Markt en Aaltje Reddingiusstraat); de Kerkstraat (gedeelte tussen Markt en ingang parkeerterrein); parkeerterrein Kerkstraat – Molenstraat; de winkels in de Molenstraat blijven tijdens de kermis bereikbaar tot 13.00 uur (op vrijdag tot 14.30 uur). Vanaf vrijdag 17 juni om 05.30 tot woensdag 22 juni 17.00 uur is afgesloten: de Helmondseweg (van Aaltje Reddingiusstraat tot aan de toegang van Hotel).

De taxistandplaats tijdens de kermis komt tussen de Molenstraat en Hogeweg te staan en er komt een bewaakte fietsenstalling tijdens de kermisperiode op de hoek van de Kruisstraat en Kerkstraat. De weekmarkt wordt op vrijdag 17 juni gehouden op het parkeerterrein aan de Wolfsberg.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen