9.9 C
Deurne
zondag 10 december 2023
Home- DeurneEerste namen van spelers en bedenkers Peelsprookje bekend

Eerste namen van spelers en bedenkers Peelsprookje bekend

Waar vorige week nog weinig bekend was over de uitvoering van het mysterieuze Peelsprookje, zijn nu de eerste namen bekendgemaakt van de spelers en bedenkers van het theaterstuk dat wordt opgevoerd in opdracht van de gezamenlijke Horeca Markt Deurne.

Zaterdag 11 november is voor de eerste keer het Peelsprookje te zien, dat is bedacht door Martin Damen, Guus de Wit en Marloes Goossens. Het verhaal wordt verteld door Marcel Stevens, bekend van Petazzie mi Skruwsaus.

Vervlogen tijden
Ze omschrijven het Peelsprookje als een spannend, mysterieus, humoristisch en absurdistisch buitentheater. Hierbij neemt de verteller het publiek mee naar De Peel in vervlogen tijden waarin bekende en minder bekende Deurnenaren van nu een rol spelen.

Personen als Rob van Berlo, die als Rauwe Ridder op missie gaat om drie attributen te bemachtigen bij drie Deurnese ambachtslieden. Dit zijn: de edelsmid die wordt gespeeld door Martijn van Hooff, de schrijnwerker wiens rol door Jan van den Heuvel wordt vertolkt en alchimist Quak de Zalver, gespeeld door Patrick van de Mortel. Met de drie attributen gaat de Rauwe Ridder naar Het Dorp dat bewaakt wordt door de Poortwachter, een rol van Theo Goossens.

De bedenkers van het Peelsprookje melden dat dit de eerste namen zijn van een aantal spelers, maar dat er volgende week nog meer karakters en vertolkers van de rollen bekend worden gemaakt. Het Peelsprookje is een initiatief van de gezamenlijke Markthoreca, bestaande uit: De Potdeksel, Jut & Jul Gastrobar, Senza Pari, De Brouwer en Beekman & Beekman.

Foto: Peelsprookje/gezamenlijke Horeca Markt Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen