13.3 C
Deurne
donderdag 22 februari 2024
Home- DeurneEerste sneeuw van nieuwe jaar zorgt in regio Deurne voor mooie winterse...

Eerste sneeuw van nieuwe jaar zorgt in regio Deurne voor mooie winterse plaatjes

De eerste sneeuw die maandagochtend viel, zorgde met witte straten en weilanden in de regio Deurne voor mooie winterse plaatjes. Tegen het middaguur was de witte laag op veel plekken al weer verdwenen door de zon die tevoorschijn kwam.

Om gladheid te voorkomen, had de gemeente afgelopen week al het water aan de randen van wegen en op fietspaden in Deurne laten wegpompen en droogmaken. Toch waren opgevroren weggedeelten maandagochtend nog hier en daar verraderlijk glad. Ook voor de komende nachten wordt kans op gladheid verwacht.

Schaatskoorts
Bij het Buntven tussen Deurne en Helmond zijn door de lage temperaturen de randen van het water al bevroren, maar of het er van komt dat er deze week op de plas kan worden geschaatst, is nog maar de vraag. Met een paar nachten flinke nachtvorst in het vooruitzicht, loopt de schaatskoorts bij liefhebbers meteen op. Volgens Buienradar kan de temperatuur zakken tot -5 en lokaal zelfs tot -8 of -9.

Toch is de kans groot dat het door de hoge waterstand te gevaarlijk is om je op natuurijs te wagen. Door de huidige omstandigheden is het water meer in beweging en wordt er minder snel een betrouwbare ijslaag gevormd op plassen. Bovendien stijgen de temperaturen op woensdag later in de middag alweer tot boven het vriespunt. Sommige opgespoten banen hebben daarentegen al aan één nacht vorst voldoende. Welke plaatsen dat in de buurt zijn, kun je zien op schaatsen.nl.

Foto’s: Harrie Grijseels/gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen