18.5 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneDeurnese oplichter Patrick van de V. komende zondag op tv bij Stegeman...

Deurnese oplichter Patrick van de V. komende zondag op tv bij Stegeman op de bres

Misdaadjournalist Alberto Stegeman heeft zijn handen vol gehad aan de Deurnese oplichter Patrick van de V., die mensen van gigantische bedragen heeft bestolen. Al sinds mei vorig jaar is Stegeman de man op het spoor en heeft hij hem ondertussen meerdere keren geconfronteerd. Komende zondag is de uitzending van Stegeman op de bres te zien bij SBS 6, waarin Patrick van de V. wordt aangepakt.

Samen met Mariska Joosten-Linders uit Deurne gaat Alberto de confrontatie aan en die gaat er heftig aan toe. Mariska voert namens een tiental slachtoffers het woord, waaronder haar eigen moeder, die ook in de mooie praatjes trapte van de oplichter en hem geld leende.

Nog erger
Na de eerste publicatie van DMG over Stegeman die een bezoekje bracht aan Patrick van de V. in Deurne, krijgt Mariska Joosten-Linders via WhatsApp en Messenger een golf van reacties over zich heen van mensen die ook zijn opgelicht door de Deurnenaar. “Zelfs mensen die hier bij mij huilend aan de deur kwamen om te vertellen dat zij ook nog geld tegoed hadden van hem. Het is allemaal nog veel erger dan we dachten en het speelt vele jaren langer dan waar wij van wisten. Deze man heeft echt heel veel mensen benadeeld en voor enorme bedragen”, zegt Mariska.

Dat was voor het team van Stegeman op de bres reden om opnieuw naar Deurne te komen en op bezoek te gaan bij slachtoffers die zich hadden gemeld na het verschijnen van het artikel op de nieuwswebsite van DMG. De medewerkers van het tv-programma hebben allerlei soorten bewijzen tegen de oplichter verzameld en ondertussen een enorm dossier opgebouwd.

Gevlucht
In augustus vorig jaar bleek Patrick van de V. na alle publiciteit te zijn vetrokken uit Deurne en bleek hij ondergedoken te zitten in Kerkrade. Daar wist het team van de misdaadjournalist hem opnieuw op te sporen en is hij voor een tweede keer geconfronteerd met nog meer zaken. In de aflevering van komende zondag is te zien dat Alberto Stegeman de gedupeerden steunt in hun strijd, zelfs tot in de rechtbank.

Bij de de oplichtingspraktijken van Patrick van de V. wordt zelfs zijn eigen familie niet gespaard, zo blijkt in de tv-uitzending. “Hij heeft als gemachtigde ook geld van de rekening van zijn eigen vader gehaald en hij is door woningbouwvereniging Bergopwaarts uiteindelijk ook uit zijn woning gezet omdat hij de huur niet betaalde. Het is overal hetzelfde liedje met deze man”, legt Mariska Joosten-Linders uit.

Oudere mensen
De Deurnese die opkomt voor de slachtoffers vindt het vooral erg dat Patrick van de V. het heeft voorzien op oudere mensen: “Van mijn moeder heeft hij bij elkaar 8.000 euro geleend. Elke keer weet hij met zielige verhalen geld afhandig te maken van bekenden en laat hij een spoor van vernieling achter. Hij weet precies bij wie hij moet aankloppen met zijn leugens, waarmee hij geld lospeutert.”

Mariska vertelt dat de oplichter bewust kiest voor kwetsbare mensen in zijn omgeving, die hij dan bespeelt door in te praten op hun gevoelens: “Mensen op leeftijd, die zijn verhalen geloven en dan vanuit het goede van hun hart hem geld geven, omdat ze denken dat ze iemand helpen die het heel erg nodig heeft. Van verhalen over dat hij erfbelasting moet betalen tot dat hij een grafsteen moet kopen voor de begraafplaats van zijn ouders of dat zijn fiets is gestolen en hij dringend een nieuwe nodig heeft. Het is allemaal gelogen.”

Zoveel slachtoffers
Mariska Joosten-Linders kan niet wachten tot de beelden zondag op televisie komen, want zelfs de leden van het team van Stegeman vertelden aan haar dat ze zoiets nog nooit hadden meegemaakt. “Er blijken zoveel slachtoffers te zijn en het gaat om grote bedragen. Daarnaast zijn er ook heel veel valse papieren aangetroffen die allemaal op zijn naam stonden. Ik denk dat wij nu nog niet kunnen overzien hoe groot deze zaak is. Dat zal allemaal in het tv-programma van Alberto komende zondag boven water komen”, zegt Mariska.

De uitzending van Stegeman op de bres over Patrick van de V. is zondag 14 januari om 21.30 uur te zien bij SBS 6 en op maandag 15 januari om 22.25 uur bij Veronica.

Lees ook:

Foto: Stegeman op de bres

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen