1.6 C
Deurne
vrijdag 9 december 2022
Home- DeurneEerste storm met naam komt eraan: windstoten van 100 km/u

Eerste storm met naam komt eraan: windstoten van 100 km/u

Dit weekend trekt de eerste storm met een naam over ons land. De storm is mogelijk heftiger dan verwacht. In Brabant kunnen de windstoten snelheden van 100 km/u bereiken.

Eerste storm met naam
Zondag trekt volgens de weersvoorspellingen Ciara, de eerste storm met een naam, over ons land. Het idee achter het geven van namen is dat het publiek dan sneller onthoudt dat er gevaarlijk weer aan komt en dat het makkelijker is om erover te communiceren. Daardoor zouden mensen eerder maatregelen nemen om schade en letsel te voorkomen.

Met name de windstoten kunnen problemen veroorzaken, vooral in het verkeer. Takken en zelfs hele bomen kunnen op de weg en op het spoor vallen. Weerplaza raadt iedereen aan om losse spullen rond het huis op te ruimen of uit de wind te zetten.

NS neemt morgenmiddag een besluit over een eventuele aanpassing van de dienstregeling. ”Die beslissing nemen we zo laat mogelijk zodat we zo goed mogelijk op het weer kunnen anticiperen.”


Lees ook: Storm richt veel schade aan in gemeente Deurne


Code Oranje
Het KNMI zal naar verwachting code oranje uitgeven, maar dat gebeurt op zijn vroegst 24 uur vantevoren. Als wordt ingeschat dat de overlast die de storm oplevert erg groot is kan ook worden opgeschaald naar code rood.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen