8.8 C
Deurne
donderdag 22 februari 2024
Home- DeurneEerste week terug naar school zit er op voor leerlingen IVO-Deurne

Eerste week terug naar school zit er op voor leerlingen IVO-Deurne

Afgelopen week was voor veel leerlingen van de verschillende scholen van het IVO-Deurne de eerste keer sinds lange tijd dat ze weer naar school mochten komen. Vanaf 1 maart mogen naast de examenleerlingen ook de leerlingen van andere leerjaren weer naar de schoolgebouwen toe. Nog wel slechts een paar dagen per week maar de kinderen vonden het een verademing na de vele weken van lessen volgen via de laptop.

“Het is heel erg fijn om iedereen weer echt te zien”, vertelt Fleur Meulen die naar het Alfrinkcollege gaat. “Het volgen van de online lessen ging op zich wel goed, maar de lessen in de klas volgen vind ik wel beter. Dat werkt ook fijner als je vragen hebt”, zegt leerlinge Myrthe van de Kerkhof. “Maar om mijn klasgenoten weer te zien, dat is echt het fijnste. Dat heb ik echt gemist.”

Hybridevorm
Myrthe en Fleur hebben de ene week twee dagen lessen op school en de andere week drie dagen. De leerlingen van het Peellandcollege, Alfrinkcollege en Hub van Doornecollege krijgen nu onderwijs in een hybridevorm waarbij fysieke aanwezigheid op school en onderwijs op afstand via online-lessen wordt gecombineerd op basis van een 40-minutenrooster.

Mondkapjes
Om alles zo veilig mogelijk te houden, zijn er bij de schoolgebouwen aparte in- en uitgangen en vastgestelde looproutes. Verder is het verplicht om mondkapjes te dragen en moet overal 1,5 meter afstand worden gehouden. Die regel geldt voor leerlingen onderling en voor leerlingen en docenten.

Foto: IVO-Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen