13.3 C
Deurne
donderdag 22 februari 2024
Home- DeurneLandelijke Opschoondag moet buurten in gemeente Deurne zwerfafvalvrij maken

Landelijke Opschoondag moet buurten in gemeente Deurne zwerfafvalvrij maken

Hoe schoon is het in jouw buurt? Help je ook een handje mee om jouw omgeving netjes te houden? Tijdens de jaarlijkse Landelijke Opschoondag op zaterdag 20 maart kan je samen met anderen zorgen dat jouw buurt zwerfafval vrij wordt.

Onder het motto ‘Word weer verliefd op je buurt’ kun je een lokale actie opzetten in bijvoorbeeld je eigen straat via supportervanschoon.nl. Dat kan een eenmalig initiatief zijn of een langer lopende actie om een straat, park, sportveld of ander gebied schoon te houden. Via de site kun je ook een opschoonpakket met handschoenen en afvalzakken aanvragen waar je alleen de verzendkosten van hoeft te betalen als je je aanmeldt met jouw actie.

Vanwege de coronaregels vindt de Landelijke Opschoondag in aangepaste vorm plaats waarbij je met je eigen huishouden of met één persoon op 1,5 meter afstand mee kunt doen.

Het zwerfafval dat je verzamelt, hoef je niet in je eigen grijze bak te gooien maar wordt opgehaald door Deurne Doet ’t op 22 maart. Je moet wel even een mailtje sturen voor 18 maart naar deurnedoett@deurne.nl om te melden dat er zwerfafval bij je opgehaald moet worden.

Foto: Hein van Bakel, Basisschool de Wegwijzer Vlierden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen