16.2 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- WalsbergEigen ecologische wijk Allemansland in Deurne komt steeds dichterbij voor bewoners

Eigen ecologische wijk Allemansland in Deurne komt steeds dichterbij voor bewoners

Naar verwachting kan begin 2025 worden begonnen met de bouw van de eerste woningen in ecologische wijk Allemansland in Deurne. Maar dat betekent niet dat de toekomstige bewoners nu nog niets te doen hebben. Onderverdeeld in kringen met bepaalde taken zijn ze al druk bezig om hun droom te verwezenlijken. Woensdag 8 mei is er om 20.30 uur een digitale infosessie voor mensen die ook interesse hebben in het leven in deze woonvorm.

“Inmiddels zijn bij ons mooie initiatief 21 huishoudens aangesloten en zijn we ook steeds verder in de ontwikkeling van ons plan. Denk aan het ontwerp van de buitenruimte en de indeling van het gezamenlijke Stamhuys”, vertellen de toekomstige bewoners. Voor hen worden de werkzaamheden en daarmee hun eigen gemeenschap steeds concreter: “Zo staat buitenverlichting en indeling van de verschillende erven op het programma en zoeken we de laatste bewoners.”

‘Ontspullen’
Er zijn nog drie huizen beschikbaar in Allemansland. Het gaat om twee woningen met een vloeroppervlak van 79 vierkante meter en een kleine bungalow met een oppervlakte van 55 vierkante meter. De bedoeling is dat er uiteindelijk 24 huishoudens samen leven in de ecologische wijk aan de Milhezerweg in de Walsberg. “Duurzaam wonen in het groen met een eigen houten huis, maar toch samen”, leggen de bewoners uit. Daarbij vinden ze ook belangrijk dat ze een kleinere ecologische voetafdruk achterlaten door te ‘ontspullen’ en wonen in een minder groot huis.

Gezamenlijk
Bij het leven in Allemansland hebben de inwoners naast hun eigen huis, ruimten waar ze gezamenlijk optrekken en beslissen ze ook samen over de woonomgeving. Dat gebeurt nu al bij de aanleg van Allemansland, maar straks ook bij de dagelijkse gang van zaken in het ecodorp. Onlangs gingen de toekomstige bewoners samen op kampeerweekend, waarbij ze elkaar nog beter leerden kennen.

De digitale infosessie voor geïnteresseerden vindt plaats op woensdag 8 mei om 20.30 uur. Aanmelden voor de online bijeenkomst kan via allemans.land/ja-ik-wil. Bekijk hieronder een videoreportage over Allemansland.

Foto: Allemansland

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen