5.1 C
Deurne
dinsdag 6 december 2022
Home- DeurneEigenaar Café Bright Side vindt controles van gemeente niet betrouwbaar

Eigenaar Café Bright Side vindt controles van gemeente niet betrouwbaar

De controles die door boa’s van de gemeente Deurne zijn uitgevoerd bij Café Bright Side, zijn volgens eigenaar Jos van den Eijnden nattevingerwerk. Daarom zouden de daarop volgende tijdelijke sluitingen van zijn zaak op 3 en 27 augustus onterecht zijn. Dat heeft hij maandagmiddag 10 januari aangegeven in de behandeling van de zaak in de commissie bezwaarschriften van de gemeente Deurne.

Eerder gaf hij al in een open brief en een interview op DMG Radio aan dat hij vindt dat zijn zaak onevenredig hard is aangepakt. “Ik word vijf of zes keer op een avond gecontroleerd terwijl er in Deurne geen enkele onderneming is die zo vaak wordt bezocht.”

Vluchtig
Daarnaast betwijfelt hij of bij die bezoeken van de boa’s wel een betrouwbare inschatting van de situatie kan worden gemaakt. Van den Eijnden zegt dat ze vlug even rondkijken en wat foto’s maken en dan zonder echt goed te tellen en controleren, concluderen dat het niet volgens de regels is. Volgens de kroegbaas werd op basis van zo’n vluchtig kijkje binnen door de controleurs geconstateerd dat er meer dan het maximale aantal bezoekers binnen was.

Toiletten
Volgens de gemeente werd in de zaak van Van den Eijnden ook de anderhalvemeter-regel niet nageleefd en zaten bezoekers niet op vaste zitplaatsen. “Gasten moeten blijven zitten maar maken uiteraard ook gebruik van de garderobe en toiletten. Mensen kunnen niet blijven zitten. Op het moment dat gasten naar het toilet lopen, zitten ze niet langer op hun stoel en dreigt een boete of sluiting direct”, legt Van den Eijnden uit.

Hij geeft aan dat het idee nu heerst dat hij de regels aan zijn laars lapt. Dat is volgens hem zeker niet zo, legt hij in de hoorzitting uit. Hij hoopt nu dat zijn bezwaar wordt erkend door de Bezwaarschriftencommissie voor Burgers en Rechtspersonen van de gemeente Deurne.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen