13.5 C
Deurne
donderdag 8 juni 2023
Home- DeurneDeurnese jongeren vragen aandacht voor mentale gezondheid

Deurnese jongeren vragen aandacht voor mentale gezondheid

Samen met team jongerenwerk van Levgroep Deurne hebben de jongeren van ‘OJC de Roos een’ programma gemaakt waarin aandacht wordt gevraagd voor de mentale gezondheid van de jeugd. Het plan was om een volledig cultureel programma te maken met live muziek en het ‘ritueel verbranden van je problemen’.

Helaas kan dit door huidige maatregelen niet doorgaan. Wat wel door kan gaan, is het ‘on en offline’ preventieveprogramma met de genoemde jeugdgroepen.

Activiteiten
Een aantal jongeren hebben een essay geschreven, en deze wordt samen met zelfgemaakte tekeningen op film gezet en gepresenteerd op internet. En de dames van het meidenwerk hebben een wenskaartenactie opgezet waarin ze eenzame mensen een hart onder de riem willen steken.

Ruimte geven
Jongerenwerk wil op een positieve manier ruimte geven om gevoelens te uiten, problemen en gevoelens bespreekbaar te maken. Dit jaar op aangepaste wijze maar volgend jaar hopelijk met een compleet programma. “De jeugd heeft het eigenlijk nu het hardst nodig dat hun gevoelens bespreekbaar zijn”. Heb jij zelf problemen waar je tegen aanloopt? Of zoek jij een luisterend oor dat je kan vertrouwen? Neem contact op met het Jongerenwerk van Lev Groep; Bram Hartogs (06-34164880), David Koppe (81531599) of via insta @jongerenwerkdeurne.

Foto: Pexels

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen