4 C
Deurne
dinsdag 5 december 2023
Home- DeurneEigenaren van maatschappelijk vastgoed in Deurne krijgen hulp bij verduurzamen

Eigenaren van maatschappelijk vastgoed in Deurne krijgen hulp bij verduurzamen

Eigenaren van maatschappelijk vastgoed in de gemeente Deurne die hun gebouwen willen verduurzamen, kunnen vanaf nu ook voor advies terecht bij het Ontzorgingsloket Maatschappelijk Vastgoed. De hulp is bedoeld voor eigenaren van gebouwen zoals bijvoorbeeld religieuze instellingen, maar ook dorpshuizen, scholen en culturele ANBI-instellingen.

Het loket biedt tot eind 2024 kosteloos advies en begeleiding voor vastgoedeigenaren in gemeenten met 25.000 tot 50.000 inwoners. Voorheen konden alleen eigenaren van maatschappelijk vastgoed uit gemeenten met minder dan 25.000 inwoners zich aanmelden.

De provincie zegt dat in Brabant veel eigenaren wel willen verduurzamen, maar niet goed weten hoe ze dit aan moeten pakken. Daarbij moet het Ontzorgingsloket Maatschappelijk Vastgoed pandeigenaren gaan helpen om inzicht te krijgen over de duurzame kansen voor hun gebouwen en hoe deze gefinancierd kunnen worden.

Eigenaren van maatschappelijk vastgoed uit gemeenten met 25.000 tot 50.000 inwoners kunnen op de website van Energiewerkplaats Brabant checken of ze voldoen aan de voorwaarden en zich daarna opgeven door het invullen van een aanmeldformulier. Een duurzaamheidscoach van het loket beoordeelt of het pand geschikt is voor deelname.

Foto: Paul Janssen

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen