4 C
Deurne
dinsdag 5 december 2023
Home- DeurneLeerlingen basisschool De Aventurijn aan de leiding bij E-Waste Race

Leerlingen basisschool De Aventurijn aan de leiding bij E-Waste Race

De leerlingen van basisschool De Aventurijn gaan op dit moment aan de leiding in de E-waste Race. Bij de tussenstand die maandag door afvalverwerker Blink en Race Against Waste bekend werd gemaakt, staat de Deurnese school op dit moment op de eerste plaats met 647 stuks aan ingezamelde E-waste.

Op de vierde plaats staan de leerlingen van de tweede Deurnese school die deelneemt aan de wedstrijd. De Gerardusschool heeft tot nu toe 214 oude en kapotte elektronische apparaten ingezameld.

Deurne Draait Door
Om ervoor te zorgen dat hun school snel stijgt op de ranglijst, zijn de leerlingen van de Gerardusschool een promotiecampagne gestart en zijn ze onder andere zaterdag te gast bij het radioprogramma Deurne Draait Door van DMG. Om 11.30 uur vertellen de kinderen meer over het project en over hoe mensen de Gerardusschool kunnen helpen om nog meer E-waste te verzamelen.

Naast de twee basisscholen uit Deurne, doen er nog acht scholen mee uit Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Son en Breugel. Ze gaan vier weken lang de strijd met elkaar aan om zoveel mogelijk elektronisch afval in te zamelen.

Hieronder vind je de top 5 van de tussenstand van de E-waste Race na één week.

  1. Aventurijn Willibrordus, gemeente Deurne
  2. Kindcentrum Rijpelberg De rakt, gemeente Helmond
  3. Basisschool De Vlier, gemeente Helmond
  4. Gerardusschool, gemeente Deurne
  5. De Bloktempel, gemeente Son en Breugel

E-waste aanmelden kan op ewasterace.nl of bij één van de deelnemende scholen. Leerlingen komen de spullen dan aan huis ophalen. Losse batterijen of accu’s mogen niet bij de actie worden ingeleverd. Afvalverwerker Blink zorgt ervoor dat de ingezamelde e-waste bij gerenommeerde recyclers terechtkomt, zodat dit kan worden hergebruikt of gerecycled. E-waste inleveren kan nog tot en met donderdag 5 oktober.

Foto: Pixabay

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen