21.3 C
Deurne
woensdag 19 juni 2024
Home- DeurneEindelijk eerste schop in de grond voor 10 woningen Kleine Bottel Deurne

Eindelijk eerste schop in de grond voor 10 woningen Kleine Bottel Deurne

Eigenlijk had een jaar geleden al gestart moeten worden met de bouw van tien woningen aan de Kleine Bottel in Deurne maar omwonenden zagen dat niet zitten. Omdat de Raad van State de bezwaren van de buurt ongegrond verklaarde, kan komende woensdag dan toch eindelijk de eerste schop in de grond voor het CPO-project op het terrein vlakbij de Pastoor Jacobsstraat in Deurne. 

De start van de bouw is voor de groep van vooral jonge particulieren een mijlpaal waar ze een lange adem voor nodig hadden. Ze zijn al vanaf 2018 bezig om naast begraafplaats Jacobshof hun project van de grond te krijgen voor de bouw van vier rijwoningen, vier twee-onder-een-kapwoningen en twee levensloopbestendige woningen.

Symbolische bouwhandeling
Woensdag 23 november om 15.30 uur komt er definitief een einde aan de onzekerheid voor de toekomstige bewoners als de werkzaamheden met een symbolische bouwhandeling worden gestart. Hierbij zijn alle bewoners van de nieuwe huizen en diverse betrokken partijen uitgenodigd.

Vier jaar
Het officiële gedeelte van de bouwhandeling zal plaatsvinden bij Het Dinghuis waar de initiatiefnemers van het CPO-project nu eindelijk na vier jaar het glas kunnen heffen op een voorspoedige bouw van hun woningen.

Lees ook: Bouw 10 woningen Kleine Bottel mag doorgaan; Raad van State veegt bezwaren buurt van tafel

Foto: Stichting SAMENBOUWEN.IN

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen