4.5 C
Deurne
dinsdag 29 november 2022
Home- HelenaveenEindelijk glasvezel voor inwoners Helenaveen; aanleg start komende week

Eindelijk glasvezel voor inwoners Helenaveen; aanleg start komende week

Terwijl het grootste deel van de gemeente Deurne al bijna twee jaar een aansluiting voor glasvezel heeft, zitten de inwoners van Helenaveen nog steeds zonder snel internet. Daar komt binnenkort verandering in want komende maandag wordt dan eindelijk gestart met de aanleg van glasvezel in de Soemeersingel, Rector Nuijtstraat, Kaasweg, Spruitweg en Koolweg.

Dat betekent niet dat Helenaveen dan al meteen glasvezel heeft want er moeten boor- en graafwerkzaamheden worden uitgevoerd en de totale duur van de werkzaamheden wordt geschat op ongeveer 12 weken.

Jaarwisseling
De inwoners van Helenaveen wachten al lang op een aansluiting en hoopten in eerste instantie nog dat ze al in december vorig jaar konden genieten van snel internet. Daarna werden de pijlen gericht op dit voorjaar maar zoals het er nu naar uitziet wordt dat dus pas rond komende jaarwisseling dat de eerste gebruikers kunnen worden aangesloten.

Helenavaart
De reden dat de aanleg van glasvezel in het dorp zo lang op zich heeft laten wachten, heeft te maken met de ligging van de Helenavaart ten opzicht van de te graven sleuven voor de kabels die gelegd moeten worden. Ook staan er in de omgeving een aantal monumentale bomen die niet mogen lijden onder de glasvezelaanleg.

Zorgvuldig
Bij de werkzaamheden die drie maanden gaan duren moet dus zorgvuldig te werk worden gegaan zodat de natuur rond de Soemeersingel niet wordt aangetast en er door boringen en het graven van de sleuven geen lekkages in het talud van de Helenavaart ontstaan.

Omleidingsroutes
Verkeer kan tijdens de aanleg van de glasvezel hinder ondervinden van de werkzaamheden. De gemeente Deurne geeft aan dat er bijvoorbeeld omleidingsroutes kunnen worden ingesteld als delen van de weg niet goed bereikbaar zijn. “Op het moment dat er geen werkzaamheden plaatsvinden, wordt ervoor gezorgd dat verkeer gewoon gebruik kan maken van de Soemeersingel”, meldt de gemeente.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen