9.7 C
Deurne
zaterdag 9 december 2023
Home- DeurneKinderopvang Puk in Deurne ontvangt eerste ‘Kei goed bezig-kei’

Kinderopvang Puk in Deurne ontvangt eerste ‘Kei goed bezig-kei’

Bij Kinderopvang Puk in Deurne maken ze voortaan speciale video’s die peuters en kleuters moeten stimuleren om meer te bewegen. Voor de gemeente Deurne reden om ze te belonen met de eerste ‘Kei goed bezig-kei’ die in Deurne is uitgereikt.

Wethouder Willy van den Berg overhandigde de onderscheiding donderdagochtend aan de medewerkers van Kinderopvang Puk aan de Helmondseweg. De ‘Kei goed bezig-kei’ is bedoeld om initiatieven te ondersteunen die bijdragen aan de doelstellingen van Kei Goed Gezond en Gelukkig Deurne, onderdeel van het lokale Sport- en het Preventieakkoord. Tijdens de uitreiking van de eerste kei werd ook het nieuwe logo van Kei Goed Gezond en Gelukkig Deurne onthuld.

Blijk van waardering
“Het is erg goed dat Puk zich preventief inzet voor het gezond opgroeien van kinderen. We willen dit soort initiatieven stimuleren en steunen. De gouden kei is een blijk van waardering. De keien worden gemaakt door Art Oro en Zorgboerderij Het Spekrijt. We gaan er een aantal per jaar uitreiken aan actieve organisaties of individuen”, legt wethouder Van den Berg uit.

Overgewicht tegengaan
Na de kei-uitreiking vond de primeur van de beweegvideo’s plaats. De aanwezige kinderen reageerden enthousiast; er werd meteen flink gerend en gesprongen. Van den Berg geeft aan dat het geen goede ontwikkeling is dat steeds meer kinderen te weinig bewegen: “Om preventief lichamelijke klachten en overgewicht tegen te gaan, proberen we kinderen van jongs af aan vaker en langer te laten bewegen. Dit kan door middel van sporten zijn, maar ook spelenderwijs bewegen is goed. Het mooie is dat dit initiatief is ontstaan uit een ontmoeting tussen diverse partijen die aangesloten zijn bij Kei Goed, Gezond en Gelukkig Deurne, wat tot dit doeltreffende resultaat heeft geleid.”

Eten & Bewegen
Kinderopvang Puk gaat als eerste in Deurne aan de slag met de beweegvideo’s. Het is een initiatief van de werkgroep Eten & Bewegen die bestaat uit Kinderdagverblijf Puk, Kinderopvang Eige Wijzz, Spring Kinderopvang, Stichting Prodas, Leef! Deurne en GGD Brabant-Zuidoost.

Gezonder leven
In Deurne bundelen het lokale Sport- en het Preventieakkoord hun krachten onder de noemer ‘Kei Goed, Gezond en Gelukkig Deurne’. Verschillende (zorg)organisaties en (sport)verengingen uit Deurne zijn hierbij aangesloten. Samen willen zij een beweging op gang brengen waardoor steeds meer aandacht voor sport en gezondheid ontstaat. Het ultieme doel is om inwoners van Deurne gezond(er) te laten leven. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar de fysieke gezondheid, maar ook naar de mentale gezondheid van kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen.

Ideeën voor een goed, gezond en gelukkig Deurne kunnen gemeld worden via www.deurne.nl/kei-goed-gezond-en-gelukkig-deurne. Dit kunnen ideeën zijn vanuit (samenwerkende) organisaties of individuen. Kei Goed Gezond en Gelukkig Deurne bekijkt vervolgens samen met de initiatiefnemer(s) de mogelijkheden.

Foto: gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen