16.2 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneHoppenbrouwers Deurne breidt uit met nieuwbouw ondanks beperkte stroomvoorziening

Hoppenbrouwers Deurne breidt uit met nieuwbouw ondanks beperkte stroomvoorziening

De steeds grotere vraag naar elektriciteit vormt voor bedrijven in Noord-Brabant een serieus probleem. Door de zogeheten netcongestie is een grootverbruikersaansluiting niet altijd overal mogelijk. Voor de uitbreiding van de Deurnese vestiging van Hoppenbrouwers is dat bijvoorbeeld een extra uitdaging die het bedrijf met succes heeft weten te overwinnen.

Afgelopen week werd in het bijzijn van wethouder Tom Oomen en bedrijfscontactfunctionaris Bas Schinck van gemeente Deurne symbolisch het startsein gegeven voor de nieuwbouw bij het bestaande bedrijfspand in Deurne.

Innovatieve oplossingen
“Het slaan van de eerste paal vandaag is niet alleen een begin van een mooi bouwproject, maar ook een duurzaam fundament voor de toekomst”, zegt wethouder Tom Oomen. “Ondernemers en de gemeente hebben grote uitdagingen op het gebied van energie. Juist innovatieve oplossingen, zoals die van Hoppenbrouwers, hebben we nodig.”

Ondanks de problemen met lokale netcongestie die een verzwaarde aansluiting in de weg stond, kan Hoppenbrouwers nu toch uitbreiden door slim energiemanagement. “We zetten een belangrijke stap: we verdubbelen in grootte, én dit alles zonder een verzwaarde netaansluiting”, vertelt vestigingsleider Edward Smedts bij Hoppenbrouwers. “Met de extra ruimte verbeteren we onze diensten en versterken we de technische sector in Deurne, wat de werkgelegenheid en met name de regionale kennis in panelenbouw ten goede komt.”

Accu en zonnepanelen
Voor de elektriciteitsvoorziening in het nieuwe pand wordt gebruikgemaakt van een beperkte stroomnetaansluiting van 3×80 ampère en is er een 300kWh accupakket voor lokale energieopslag. Verder komen er 400 zonnepanelen voor energieopwekking en zorgt een centrale warmtepompinstallatie voor de verwarming.

De aanpak van Hoppenbrouwers is gebaseerd op enerzijds slim energiebeheer en anderzijds de duurzame opwekking van energie. “Met behulp van gedetailleerde energie-simulaties kwamen we te weten waar onze piekmomenten zitten en hoe onze energiebehoefte in elkaar steekt”, legt Smedts uit. “Met deze kennis stemmen we onze energie slim af op onze behoefte en beperken we tegelijkertijd onze impact op het milieu.” Het bedrijf in Deurne heeft de ambitie om tegen 2030 geen directe CO2-uitstoot meer te veroorzaken.

De vestiging van Hoppenbrouwers richt zich onder meer op het ontwerpen, bouwen en implementeren van besturingspanelen, industriële automatisering en elektrotechnische oplossingen voor utiliteitsgebouwen. De nieuwbouwuitbreiding, die bedoeld is om de capaciteit van de panelenbouwafdeling te vergroten, gaat ruim 3.550 vierkante meter tellen en bestaat uit twee verdiepingen.

Foto: Hoppenbrouwers Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen