4.5 C
Deurne
zaterdag 24 februari 2024
Home- DeurneElk jaar meer genieten bij de ORO Verwendag op Het Rijtven

Elk jaar meer genieten bij de ORO Verwendag op Het Rijtven

Wat dertig jaar geleden begon als sportdag is uitgegroeid tot een evenement van festivalachtige proporties. De jaarlijkse ORO Verwendag vond donderdag plaats op Het Rijtven in Deurne. Dit keer viel er nóg meer te genieten voor alle cliënten en hun naasten. 

Wie rondloopt, of rolt, op het terrein kan zomaar last krijgen van keuzestress. Er zijn maar liefst veertig acts en activiteiten te bekijken en te doen. Het worden er iedere editie meer volgens Wilbert de Groot. De vestigingsmanager van Het Rijtven schept wat duidelijkheid in het geheel.

Voor ieder wat wils
„In het centrale gedeelte, met hoofdpodium, treden muzikanten op en staan allerlei eetkraampjes. Dat is prikkelrijk. Rust en ontspanning is te vinden in het zwembad, waar massages gegeven worden, of tussen de bijzondere diersoorten bij de boerderij. Voor iedere deelnemer, ongeacht zijn of haar niveau, is er wat wils.”

Vandaag laten zo’n 1.500 bezoekers zich verwennen. Ze komen uit de hele Peelregio waar ORO actief is. Rick is één van hen. Gevraagd naar zijn favoriete bezigheid antwoordt hij: „Ik vind de hele dag leuk. Ik hou er gewoon van. Ik kom hier ieder jaar.”

Trots als een pauw loopt hij rond in het gebied dat ook zijn woonomgeving is. De kroon die hij draagt, verzekert hem van aandacht van haast iedere voorbijganger. Hij is bijna een meter hoog en bestaat uit langwerpige ballonnen in felle kleuren. „Die heeft de ballonnenclown speciaal voor mij gemaakt. Mooi hè!”

Lekker gekriebel
Ook Mea uit Asten geniet van deze dag, maar dan op haar manier. Ze zit buiten na te soezen van de Shantala massage die ze net kreeg. „Dat gekriebel is lekker. De massage geeft ook verlichting van mijn artrose. Ik vind het prima.”

Shantala komt uit India en wordt oorspronkelijk gebruikt als babymassage, licht behandelaar en opleider Steffie Ummels toe. „Wij hebben de methode aangepast speciaal voor mensen met een beperking. De massage kan over iemands kleding heen. We strijken met onze handen over het lichaam. Dit werkt heel ontspannend.”

Van de rust binnen keren we terug naar het rumoer buiten. Op het podium klinkt onder begeleiding van een accordeon het lied ‘Ik geef je een roosje, mijn roosje’. Wellicht dat scheidend bestuursvoorzitter Jan Roelofs vandaag ook zo’n bloemetje krijgt. Hij staat iets verderop voor zijn feesttentje handen te schudden.

Afscheid met een knipoog
„De Verwendag moet de Verwendag blijven. Daarom ben ik nu onderdeel van alle acts”, zegt hij lachend. „Vergeet ook niet mijn butler James te benoemen.” James, met bolhoed en slipjas, zorgt voor een vrolijke noot tijdens dit afscheid. „Kijk, Jan staat al met één voet buiten en met één voet nog op de rode loper.”

Rond het middaguur vormen zich rijen bij de lunchkramen. Een lekkere lunch hoort ook bij alle verwennerijen vandaag. Net als koffie van een echte barista, een verse smoothie of een verkoelend ijsje.

Twee uur voor het einde gooit het weer roet in het eten. Het water komt met bakken uit de hemel. Maar de geluksmomenten die de bezoekers ervaren hebben, neemt niemand ze meer af. Zoals Rick zegt: „Volgend jaar ben ik er weer bij!”

Foto’s: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen