4 C
Deurne
dinsdag 5 december 2023
Home- DeurneWethouder Biemans vertelt bij DMG Radio over plannen voor ‘Tuinpad-wandelroute’ en woningbouw...

Wethouder Biemans vertelt bij DMG Radio over plannen voor ‘Tuinpad-wandelroute’ en woningbouw in Deurne

Wethouder Marinus Biemans is zaterdag 24 juni te gast in het DMG-radioprogramma Deurne Draait Door en gaat in gesprek met presentator Ivan van Oosterhout over een aantal actuele onderwerpen die spelen in de gemeente Deurne. Hierbij wordt gesproken over de plannen van de initiatiefgroep ‘Tuinpad van mijn vader’ en de woningbouw in Deurne.

Er moeten woningen bij komen. In heel Nederland en dus ook in Deurne. Maar hoe gaat de gemeente dat doen als ruimte schaars is en je rekening moet houden met natuur en water? De gemeente wil ook nog tegelijkertijd de identiteit van Deurne versterken. Marinus Biemans vertelt zaterdagochtend over de keuzes waarvoor Deurne staat en hoe de gemeente die keuzes samen met de inwoners wil gaan maken.

Wandelroute
Ook vertelt de wethouder over de initiatiefgroep ‘Tuinpad van mijn vader’ die het voortouw heeft genomen om een cultureel-recreatieve wandelroute in Deurne te realiseren. Met dit burgerinitiatief moet er een wandelroute komen vanaf de Markt, via de Raadhuisstraat naar het Martinetplein, vervolgens langs het voormalige postkantoor over de Hogeweg, door het park, het Wiegersbos in, en tot slot langs de Wieger en de Zaan. Op deze manier ontstaat er volgens de gemeente een wandelroute door een natuurlijke omgeving, vanuit de Koolhof naar het centrum.

Het gesprek met wethouder Marinus Biemans is zaterdag 24 juni te horen rond 10.30 uur in het programma Deurne Draait Door. DMG Radio is te beluisteren in de regio Deurne op 106.2 FM en via Ziggo digitale radio op kanaal 918. Online kun je naar DMG luisteren via dmgdeurne.nl en de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

Foto: DOE!

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen