11.3 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneKoninklijke onderscheiding voor Jan Verleijsdonk

Koninklijke onderscheiding voor Jan Verleijsdonk

Op zondag 27 januari heeft Jan Verleijsdonk, uit handen van burgemeester Hilko Mak, een Koninklijke onderscheiding uitgereikt gekregen. Het betreft de titel ‘Lid in de Orde van Oranje-Nassau’.

De onderscheiding werd hem uitgereikt bij gelegenheid van de jaarlijkse vriendenfilm voor vrienden, relaties en vrijwilligers van de Nacht Van Het Witte Doek in het cultuurcentrum.

Jan Verleijsdonk maakt al 25 jaar deel uit van het bestuur van Stichting Het Witte Doek. Deze stichting organiseert jaarlijks in het laatste weekend van augustus een filmfestival in het centrum van Deurne. Ook verzorgt de stichting door het jaar heen vijftien filmvoorstellingen in het cultuurcentrum. Jan Verleijsdonk behoort tot een vaste kerngroep, die zich actief inzet voor het festival. Hij is de spil van de stichting en de kartrekker van de diverse werkgroepen.

Hij is lid van de werkgroepen Programma, Cinema en Sponsoring. Ook onderhoudt hij de contacten met de gemeente en is hij verantwoordelijk voor de jaarlijkse evenementenvergunning.

Vanaf 1996 tot en met de dag van vandaag is hij ook actief voor de Deurnese Zwemvereniging Triton. Hij is al die jaren elk weekend in touw als tijdwaarnemer voor de commissie wedstrijden en is bij diverse wedstrijden verantwoordelijk voor het secretariaat. Vanaf 2014 is hij als voorzitter van de zwemcommissie verantwoordelijk voor het totale wedstrijdzwemmen.

Vanaf 1998 is hij ook op diverse terreinen actief voor de politieke partij Progressief Akkoord-Groen Links. Hij was een van de initiatiefnemers van de oprichting van de partij en jarenlang als vrijwilliger actief bij de diverse activiteiten die er door de partij werden georganiseerd. Vanaf 2014 is hij lid van de steunfractie en is hij burgercommissielid.

(Foto website Progressief Akkoord- Groen Links Deurne)

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen