21.6 C
Deurne
dinsdag 23 juli 2024
Home- DeurneVetlirre Medallie 2019 Pottenbakkers voor Martien van Rijt

Vetlirre Medallie 2019 Pottenbakkers voor Martien van Rijt

Tijdens een drukbezochte CD presentatie “Zeilberg op Volle Toeren volume 7”, in Café Zaal ‘t Vertierke, heeft Prins John samen met Burgemeester Mak de Vetlirre Medallie 2019 uitgereikt aan Martien van Rijt.

Martien is een rasechte Zeilberger met een echt Zeilbergs hart en staat altijd klaar met een kritische en positieve noot. Martien is te horen op veel cd’s zoals Rondje Clarinet en Zeilberg op Volle Toeren. Martien schrijft teksten en past ze aan voor onder andere het Zeilbergs Kontakt en carnavalskrant de Pottekiejker. Maar ook het boek tijdens het 33 en 44 jarig bestaan van de  Pottenbakkers heeft hij mede gemaakt en geschreven.

Hij is niet alleen voor de Pottenbakkers maar ook op vele andere vlakken in Zeilberg actief; zo is hij elke week te vinden bij ZSV. Verder zit hij in de werkgroep dodenherdenking Zeilberg en is actief in de redactie van ’t Kontakt. Ook was hij schrijver van het toneelstuk Skôn Volluk tijdens Zeilberg 100 jaar. Martien is een zeer gewaardeerde medewerker achter de schermen van de Pottenbakkers.

Het was een grote verrassing voor hem, zeker toen ook zijn familie tevoorschijn kwam meteen na de bekendmaking. En dat hij trots is om de “medallie” te ontvangen bleek wel uit zijn speech, waarin hij zei dat de Vetlirre Medallie mooi op zijn torso hing en daar voorlopig nog wel een hele tijd zou blijven hangen.

 

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen