16.6 C
Deurne
vrijdag 14 juni 2024
Home- HelenaveenPeelfeesten brengen gezelligheid en saamhorigheid bij elkaar in Helenaveen

Peelfeesten brengen gezelligheid en saamhorigheid bij elkaar in Helenaveen

De Peelfeesten zijn één van de hoogtepunten van het jaar voor de inwoners van Helenaveen. Niet alleen het evenement zelf, maar ook de voorbereiding is al ruim 25 jaar een taak die door de dorpsbewoners en leden van verschillende verenigingen gezamenlijk wordt uitgevoerd. Komend weekend barsten de festiviteiten weer los en zijn er drie dagen lang verschillende activiteiten.

“Op vrijdag om 20.00 uur gaan we weer op zoek naar het slimste team van Helenaveen. Het wordt weer een avond vol breinkrakers en vooral veel gezelligheid”, meldt de organisatie. In teams van maximaal vier personen van 18 jaar of ouder wordt niet alleen voor de eer tegen elkaar gestreden. Bij de pub-quiz waar gratis aan kan worden deelgenomen, gaat het team dat het meeste weet van uiteenlopende er ook vandoor met de hoofdprijs. Aanmelden kan door een email te sturen naar pubquiz@peelfeesten.nl.

‘Echt Peels volk’
Tijdens de tweede dag van de Peelfeesten staat traditiegetrouw het beachvolleybaltoernooi centraal dat om 13.00 uur start. “Diverse teams zullen gaan strijden in het zand voor de winst. Een team bestaat uit minimaal vijf personen en de kosten voor inschrijven zijn 15 euro per team. Opgeven kan via de website, of mail naar beachvolleybal@peelfeesten.nl met teamnaam en contactpersoon”, aldus de organisatie.

Zaterdagavond om 20.00 uur gaan de Peelfeesten verder in de tent in het dorp. “Op deze avond hebben we niet één maar drie fantastische bands, met zelfs nog ‘echt Peels volk’: Herman Joop and his wild Junkies & Twinditas, Steek d’n Draak en DC/AC. Gegarandeerd dat dit een mooie avond gaat worden”, verzekert de organisatie. Kaarten kosten 7,50 euro in de voorverkoop via Peelfeesten Helenaveen en 10 euro aan de deur.

Op zondag is er tijdens de feestelijkheden in Helenaveen nog meer muziek. Dit jaar wordt het concert van Fanfare Wilona samen uitgevoerd met Harmonie St. Willibrord uit Neerkant en Excelsior uit de Zeilberg. In de middag zijn er buiten optredens van Albert van Teeffelen en Geer van Zon en binnen in de tent kan er om 15.00 uur op een groot scherm naar de eerste EK-wedstrijd van Oranje worden gekeken tegen Polen.

Voor de jeugd is er tegelijkertijd Super-Sunday. Daarbij worden in teams van twee kinderen verschillende spellen gespeeld. “Aan het einde van de middag zal duidelijk worden welk team het beste heeft gescoord op de verschillende onderdelen: durf, doen, denken en uithoudingsvermogen”, legt organisatie uit. Deelname is mogelijk voor kinderen vanaf groep 3. Aanmelden kan via supersunday@peelfeesten.nl.

Foto: archief Peelfeesten Helenaveen

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen