12.4 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneErf en bedrijfsgebouwen gesloten aan de Regenweg

Erf en bedrijfsgebouwen gesloten aan de Regenweg

De politie heeft op 16 november 2016 ontdekt dat in een bedrijfsgebouw aan de Regenweg in Liessel een bedrijfsmatige hennepproductie plaatsvond. Op grond van de Wet Damocles heeft de burgemeester van Deurne besloten om het erf en de bedrijfsgebouwen op deze locatie te sluiten voor een periode van zes maanden. De tijdelijke sluiting is op woensdag 8 februari ingegaan. De twee woningen op deze locatie zijn niet gesloten.

De bewoners van het adres aan de Regenweg tekenden protest aan tegen de sluiting. Zij vroegen een voorlopige voorziening aan bij de Rechtbank. Deze voorlopige voorziening is door de Rechtbank afgewezen. Dit was voor de burgemeester aanleiding om tot de sluiting over te gaan. De gemeente heeft hier bewust nog een aantal dagen mee gewacht, zodat de dieren die op het erf en in de stallen verbleven, verplaatst konden worden naar een andere locatie. De sluitingsdatum is afgestemd met de advocaat van de bewoners.

Het erf en de gebouwen zijn rondom met hekken afgezet

Gedurende een periode van zes maanden mogen de gebouwen op het erf door niemand gebruikt of betreden worden.

Wet Damocles

Volgens de Wet Damocles (artikel 13b van de Opiumwet) heeft de burgemeester de bevoegdheid om woningen, lokalen of erven waar verdovende middelen worden verkocht, verhandeld, verstrekt, afgeleverd of aanwezig zijn, tijdelijk te sluiten. De burgemeester past het Damoclesbeleid toe ter bescherming van de openbare orde en het woon- en leefklimaat en als middel tegen de ondermijnende criminaliteit in Brabant.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen