7.4 C
Deurne
dinsdag 31 januari 2023
Home- DeurneEuropastraat tot eind december afgesloten door werkzaamheden

Europastraat tot eind december afgesloten door werkzaamheden

Door wegwerkzaamheden zal de Europastraat in Deurne van maandag 7 oktober tot en met vrijdag 20 december afgesloten zijn voor verkeer. In drie fases worden de trottoirs en het wegdek gedeeltelijk vervangen vanaf de rotonde Molenstraat-Hogeweg tot aan de Veldstraat. Ook wordt de groenvoorziening aangepakt.

De bovenste oude asfalt laag wordt verwijderd en wordt vernieuwd. Aan beide zijden van de Europastraat komen rode fietssuggestiestroken. De trottoirs worden gedeeltelijk vernieuwd en er komt belijning in de parkeervakken.

Rotonde

De kruising met de Molenlaan wordt aangepast zodat het zicht op de Europastraat verbetert. De rotonde met de aansluitingen op de Molenstraat en Hogeweg wordt ook voorzien van een nieuwe asfalt bovenlaag. De voetgangersoversteekplaatsen krijgen zebrapaden en de vluchtheuvels worden vernieuwd. Aan het einde van het project wordt het groen in de straat aangepakt. De gemeente plant nieuwe bomen in vakken die verder worden beplant met bodem bedekkende heesters.

Verkeersmaatregelen

Tijdens de werkzaamheden is de Europastraat afgesloten voor doorgaand verkeer. Met gele borden wordt een omleidingsroute aangegeven. Bestemmingsverkeer wordt zoveel mogelijk toegelaten maar het kan zijn dat woningen of winkels tijdens de werkzaamheden minder goed bereikbaar zijn. Om de bereikbaarheid zo veel mogelijk te garanderen, is het werk verdeeld in drie fases.

  1. 7 oktober – 15 november
  2. 18 november – 6 december
  3. 2 december – 20 december

Op het kaartje kun je zien welke stukken van de Europastraat per fase onder handen worden genomen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen