4.3 C
Deurne
woensdag 7 december 2022
Home- DeurneVeel aanmeldingen voor ontwerpwedstrijd kunstwerk station Deurne

Veel aanmeldingen voor ontwerpwedstrijd kunstwerk station Deurne

De gemeente Deurne heeft voor de zomervakantie een wedstrijd uitgeschreven voor kunstenaars en andere creatievelingen om tot een kunstwerk op het station in Deurne te komen. De inschrijving liep tot 15 september en is dus ondertussen gesloten. Er zijn maar liefst vijftien voorstellen ingediend. Suzanne Slagmuijlders van de gemeente Deurne noemt dit een mooi resultaat.

Een commissie komt in oktober samen om tot een selectie van drie ontwerpen te komen. Deze commissie bestaat uit medewerkers van de gemeente Deurne, Bureau Spoorbouwmeester en een onafhankelijk kunstenaar. Over de geselecteerde ontwerpen kan door inwoners van Deurne en omstreken twee weken lang online gestemd worden. Op dit moment staat nog niet vast hoe de stemming precies wordt vormgegeven. Zodra hierover meer bekend is, zal dit onder andere via de website van DMG worden gedeeld.

Teleurstelling
De gemeente heeft gekozen voor een open wedstrijd, iedereen kan deelnemen. Het ontwerp is daarmee niet expliciet aan coöperatie Stationspark gegund die eerder diverse kunstwerken realiseerde rondom het station. Michel Lintermans, voorman van deze coöperatie, was hierover zichtbaar teleurgesteld. Hij heeft er daarom voor gekozen helemaal niet mee te doen met deze wedstrijd. Volgens de gemeente is er een aantal communicatieproblemen rondom de aanbesteding van dit kunstwerk ontstaan, zij betreurt dit ten zeerste en hoopt dat er in de toekomst weer een constructieve samenwerking tussen coöperatie Stationspark en hen zal bestaan zoals deze er altijd is geweest.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen