12.7 C
Deurne
donderdag 30 maart 2023
Home- DeurneFacelift voor wijk Houtenhoek; Bergopwaarts start met verduurzaming 124 woningen

Facelift voor wijk Houtenhoek; Bergopwaarts start met verduurzaming 124 woningen

Woningbouwvereniging Bergopwaarts is eind vorige maand gestart met de verduurzaming van 124 woningen in de wijk Houten Hoek in Deurne. Ook krijgen de woningen uit 1967 een facelift met behoud van de karakteristieke elementen.

Renovatie- en onderhoudsbedrijf Van der Meijs gaat de aanpassingen aan de huizen uitvoeren waarmee die van energielabel C naar A gaan. Dit betekent een vermindering van 50% van de CO2-uitstoot en 45% van het gasverbruik.

Lagere energierekening
“We nemen de woningen flink onder handen. We verduurzamen ze niet alleen, maar geven ze ook een nieuwe look”, meldt Van der Meijs. De bewoners krijgen volgens het bedrijf met de verduurzaming meer wooncomfort én een lagere energierekening. Hiervoor worden de houten kozijnen vervangen door nieuwe kozijnen met HR++glas, wordt gevelisolatie aangebracht en wordt de spouwmuur waar nodig geïsoleerd. Daarnaast krijgen de woningen een isolerende voordeur met luchtdichte brievenbus en worden er zonnepanelen geplaatst.

Metselwerk
Ook de uitstraling van de woningen wordt aangepakt, geeft Van der Meijs aan: “We laten warme aardetinten als frisse melange in het ontwerp van de nieuwe kopgevels en borstweringen terugkomen om zo aan te sluiten bij de bestaande architectuur van de wijk. Daarnaast vormt het verticaal metselwerk een mooi ornament in de complete gevelcompositie. Als ‘finishing touch’ krijgen de woningen een entreeluifel.”

Foto: Van der Meijs

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen