25.9 C
Deurne
maandag 2 oktober 2023
Home- DeurneFeestelijke editie Avondvierdaagse van start in Deurne; ‘10 kilometer te voet met...

Feestelijke editie Avondvierdaagse van start in Deurne; ‘10 kilometer te voet met een feesthoed’

Voor de zestigste keer is woensdagavond de jaarlijkse Avondvierdaagse van start gegaan in Deurne. Honderden kinderen van de verschillende basisscholen hadden zich feestelijk en kleurrijk uitgedost vanwege het 60-jarig jubileum van het evenement. De kinderen van OBS De Hasselbraam hadden het thema van dit jaar mooi omschreven in een soort slogan: ‘10 kilometer te voet met een feesthoed’.

Om te vieren dat de Avondvierdaagse voor de zestigste keer plaatsvindt, zijn oude foto’s van het evenement verzameld die op de Markt worden geprojecteerd. “We willen aan een aantal dingen wat extra aandacht besteden dit jaar”, zegt voorzitter Arjan Ahout van de Avondvierdaagse.

Oude foto’s
“Iets dat we recent hebben gedaan, is dat we een oproep hebben geplaatst om oude foto’s in te sturen van voorgaande jaren. En dan bedoelen we ook vanaf de oprichting in 1962”, vertelt Ahout. De bedoeling is dat tijdens deze jubileumeditie de historie van de Avondvierdaagse goed te zien is.

Oud-klasgenoten
Ook oud-deelnemers worden aangemoedigd om nog eens een keer mee te doen. “Met bijvoorbeeld oud-klasgenoten of met mensen van de KDO of wat dan ook. Zodat we er in ieder geval een beetje een happening van kunnen maken. We willen het feest zo groots mogelijk vieren”, legt Ahout uit.

Reünie
De donderdagavond staat helemaal in het teken van het jubileum met na de wandeling een reünie op de Markt. “Alle oud-deelnemers zijn van harte welkom, maar we zijn specifiek op zoek naar wandelaars die in de beginjaren meeliepen.” Alle deelnemers krijgen na het defilé van komende zaterdagmiddag een speciale jubileummedaille.

DMG-fotograaf Martien van Dam maakte een fotoreportage van de eerste avond van de vierdaagse in Deurne.

Foto’s: Martien van Dam

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen