18.8 C
Deurne
vrijdag 19 augustus 2022
Home- DeurneFeestelijkheden op verschillende plekken bij doorkomst Kennedymars in Deurne

Feestelijkheden op verschillende plekken bij doorkomst Kennedymars in Deurne

De wandelaars van de Kennedymars gaan dit weekend weer van start. Zaterdag 2 juli wordt om 20.00 uur het startschot gegeven in Someren en tussen 22.00 en 2.30 uur komen de wandelaars door Deurne. Op verschillende plekken zullen ze feestelijk worden onthaald tijdens het lopen van de 58ste Kennedymars.

De wandelaars komen dit jaar wat later door Deurne dan drie jaar geleden. Na het startschot in Someren lopen ze eerst een ronde via Someren-Eind terug naar Someren, om vervolgens koers te zetten naar Asten, Ommel, Vlierden en Deurne.

Lopersgroep Deurne
Daar komen ze als eerste aan op het terrein van Lopersgroep Deurne (AV-LGD) in de St. Jozefparochie. Rond 22.00 uur worden de wandelaars daar opgewacht door iedereen die hen wil aanmoedigen, het terrein is helemaal versierd en is er muziek voor een feestelijke sfeer. Op het terrein van AV-LGD Deurne is ook een grote verzorgingspost opgesteld. De locatie is ideaal voor de toeschouwers om de lopers goed te zien, zegt Bennie Linders van Lopersgroep Deurne: “Ze lopen een recht stuk over ons terrein dus je kan iedereen goed zien langskomen. Er is plaats genoeg voor mensen die de wandelaars willen aanmoedigen en er is ook voldoende parkeergelegenheid.” Het terrein van AV-LGD vind je aan de Vloeieindsedreef 13 in Deurne en is vanaf 22.00 uur voor iedereen toegankelijk.

Hellemanstraat
Rond 22.15 uur zal de eerste wandelaar het spoor oversteken bij de Lidl. Deze keer niet rechtdoor richting de Markt maar eerst door de Haspelweg en Hellemanstraat, de straat die in 2019 de sfeerprijs kreeg uitgereikt voor de mooiste, origineelste of gezelligste doorkomst voor de wandelaars. De doorkomst van de Kennedymars door de Hellemanstraat georganiseerd door Buurtvereniging De Helleman, Stichting Factor Deurne West en Carnavalsvereniging De Hellevègers. Dit jaar zullen zij de wandelaars weer sfeervol toejuichen met muzikale klanken van U’mTata en een dj.

De Markt
Daarna gaan de wandelaars richting de Markt waar zij een ronde maken om vervolgens door de Houtenhoek (Mozartstraat) en De Rijtse Vennen te komen. Via de locatie van ORO en de Helmondseweg lopen ze richting Helmond. Daar verlaten ze Deurne en gaan ze de nacht in.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen