23.1 C
Deurne
donderdag 25 juli 2024
Home- DeurneFietsvierdaagse De Peel met dit jaar opnieuw familietocht vanuit Deurne

Fietsvierdaagse De Peel met dit jaar opnieuw familietocht vanuit Deurne

Deelnemers aan Fietsvierdaagse De Peel kunnen dinsdag 9 tot en met vrijdag 12 juli weer dagelijks een route afleggen door de regio en verschillende bezienswaardigheden ontdekken. Er kunnen verschillende afstanden worden gefietst en er kan worden gestart vanuit Deurne, Meijel en Stiphout.

Dagelijks is er ook een loterij en een fotowedstrijd met telkens een ander thema. Voor Deurne geldt dat er alle dagen gestart en gefinisht wordt vanaf het Martinetplein, waar ook alle dagen een afgesloten gratis fietsenstalling is voor de deelnemers. Op vrijdag 12 juli vindt de slotmanifestatie plaats op het Martinetplein met livemuziek en worden een kinderfiets en een fiets voor volwassenen verloot.

Net als vorig jaar is er een familietocht die alleen vanuit Deurne verreden wordt. Deze route is twintig kilometer lang en is gericht op gezinnen met (jonge) kinderen. De rit wordt op woensdag 10 en vrijdag 12 juli gereden en de kinderen mogen gratis meedoen.

Tijdens Fietsvierdaagse De Peel gaat het niet alleen om het fietsen zelf, maar ook om het beleven van de omgeving. Deelnemers worden op de routes geleid langs bijvoorbeeld Nederlands grootste bamboekwekerij Bamboo Gigant in Asten, die onder meer vers bamboeloof levert voor pandaberen in dierentuinen. Ook kan een bezoek worden gebracht aan het Toon Kortoomspark in Deurne waar je op het blote voetenpad kan lopen en kun je in Ysselsteyn een inkijkje krijgen bij de duurzame varkenshouderij Zichtstal Houbensteyn.

De afstanden en starttijden van de diverse tochten zijn als volgt:

  • 20 kilometer: familietocht op woensdag en vrijdag, alleen in Deurne van 10.30 tot 12.00 uur.
  • 30 kilometer: van 10.00 tot 13.00 uur.
  • 45 en 60 kilometer: van 09.00 tot 13.00 uur.
  • Alle dagen sluit de eindcontrole om 17.00 uur.

Het is mogelijk om je vooraf in te schrijven, maar dat kan ook nog op de dag van deelname zelf. Om verzekeringstechnische redenen worden brede fietsen zoals driewielers niet toegelaten. Meer informatie vind je op www.fiets4daagsedepeel.nl.

Foto: Fietsvierdaagse De Peel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen