17.6 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneSamenwerkende Peelgemeenten gaan uitdagingen op regionale arbeidsmarkt aan

Samenwerkende Peelgemeenten gaan uitdagingen op regionale arbeidsmarkt aan

De uitdagingen op de overspannen arbeidsmarkt zijn ook in de Peel groot. Daarom hebben de gemeenten Deurne, Asten, Laarbeek, Gemert-Bakel, Someren en de GR peelgemeenten zich verenigd in een samenwerkingsverband om de opgave aan te pakken die er in onze regio ligt. Afgelopen donderdag is daar een start mee gemaakt met de lancering van de website Peelbanen.nl.

Op dit regionale platform zijn alle vacatures en stages van de zes deelnemende organisaties terug te vinden. “We werken met elkaar samen op het gebied van talent- en loopbaanontwikkeling én het bieden van kansen op de arbeidsmarkt”, zeggen de samenwerkende partijen.

Op de website zijn onder andere de zes vacatures te vinden die de gemeente Deurne op dit moment heeft. Er wordt in onze gemeente gezocht naar een Adviseur groen, Beheerder Groen, Werkvoorbereider/Tekenaar, Stedelijk waterbeheerder, Adviseur stedelijk water en een Regisseur Openbare Ruimte.

Naast de vacatures zijn er op Peelbanen.nl ook podcasts te beluisteren die meer informatie geven over het werk bij de samenwerkende gemeenten. Rudy van Beurden gaat hiervoor in gesprek met medewerkers die werkzaam zijn voor één van de Peelgemeenten of de GR (Gemeenschappelijke Regeling). Tijdens de interviews komen verschillende thema’s en vragen aan bod, zoals waarom iemand werkt voor een gemeente en hoe een werkdag van een gemeentemedewerker eruit ziet.

Lees ook: Deurnese aanpak van personeelskrapte voorbeeld voor andere gemeenten in Nederland

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen