26.1 C
Deurne
donderdag 18 augustus 2022
Home- DeurneFietsvierdaagse door de Peel is terug met nieuwe startlocatie bij Cultuurcentrum Deurne

Fietsvierdaagse door de Peel is terug met nieuwe startlocatie bij Cultuurcentrum Deurne

Vorig jaar kon de Fietsvierdaagse nog net niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen maar deze keer zijn de georganiseerde fietstochten door de Peel terug met routes van 30, 45 en 60 kilometer. Dit jaar wordt van dinsdag 26 juli tot en met vrijdag 29 juli vanuit Deurne gestart bij het Cultuurcentum aan het Martinetplein.

Tijdens deze 45ste editie heeft de organisatie gezorgd voor een gevarieerd aanbod aan routes en activiteiten onderweg. Deelnemers kunnen genieten van diverse traktaties en er is entertainment op verschillende plaatsen.

Deelnemers uit heel Nederland
Er wordt een groot aantal deelnemers verwacht omdat in de coronatijd veel mensen het fietsen als vrijetijdsbesteding hebben ontdekt of herontdekt. De organisatie schat dat er deze keer tussen de 800 en 900 deelnemers meedoen aan de Fietsvierdaagse. Dat zijn niet alleen mensen uit Deurne en omgeving, de fietstocht in de Peel trekt ook deelnemers uit de rest van heel Nederland. Dat sluit ook goed aan op het uitgangspunt van de Fietsvierdaagse in de Peel: ‘Fietsen is voor iedereen!’

‘Fiets veilig’
Van 26 juli tot en met 29 juli kunnen deelnemers aan de 30 kilometer-route starten van 10.00 tot 13.00 uur. Voor de routes van 45 en 60 kilometer kun je starten van 9.00 tot 13.00 uur. De organisatie roept iedereen op om er met z’n allen fijne fietsdagen van te maken met als motto: ‘Fiets veilig en oplettend en… kom elke dag weer blij en gezond aan de meet’.

Buiten Deurne heeft Fiets4daagse De Peel nog drie andere startplaatsen in Helmond-Stiphout, Meijel en Weert. Meer informatie vind je op www.fiets4daagsedepeel.nl.

Foto: Land van de Peel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen