15.9 C
Deurne
vrijdag 21 juni 2024
Home- DeurneFinanciële Ebusco-topman Paul van Beers treedt terug vanwege gezondheid; Björn Krook wordt...

Financiële Ebusco-topman Paul van Beers treedt terug vanwege gezondheid; Björn Krook wordt interim CFO

Elektrische busfabrikant Ebusco heeft dinsdag bekendgemaakt dat Björn Krook is aangesteld als CFO ad interim van het Deurnese bedrijf. Zijn voorganger Paul van Beers had aangegeven per direct terug te willen treden als CFO en lid van de Raad van Bestuur in verband met zijn gezondheid.

Bij het plaatsvinden van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders 2023 (AVA) zou de benoemingstermijn van Paul van Beers aflopen. “Paul had de Raad van Commissarissen reeds geïnformeerd dat hij niet beschikbaar zou zijn voor herbenoeming”, meldt Ebusco. De bestuurszetel van Paul Van Beers is nog vacant. Zodra een definitieve opvolger is gevonden zal er een Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders worden bijeengeroepen waarin Ebusco de opvolger zal aankondigen.

Enorme groei
De Raad van Commissarissen en Raad van Bestuur danken Van Beers voor zijn waardevolle bijdrage in de afgelopen jaren. CEO Peter Bijvelds van Ebusco voegt hieraan toe: “Dankzij Pauls uitgebreide expertise en schat aan ervaring hebben we de afgelopen jaren een enorme groei kunnen realiseren. Wij zijn hem zeer dankbaar voor zijn waardevolle bijdrage en wensen hem het allerbeste voor de toekomst.”

Veel expertise
Bijvelds is ervan overtuigd dat opvolger Björn Krook de juiste achtergrond heeft om het stokje van Paul van Beers over te nemen als CFO ad interim: “Niet alleen heeft Björn ons bedrijf het afgelopen jaar al grondig leren kennen als Investor Relations & Sustainability Manager, hij voegt ook veel expertise toe dankzij meer dan 20 jaar ervaring in het bankwezen. Daarmee kan hij een belangrijke bijdrage leveren aan de volgende groeifase van Ebusco en we kijken ernaar uit om het bedrijf samen op te schalen.”

Foto: Ebusco

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen