18.5 C
Deurne
vrijdag 14 juni 2024
Home- DeurneFleurig het voorjaar in met grote planten-en tuinmarkt op Martinetplein Deurne

Fleurig het voorjaar in met grote planten-en tuinmarkt op Martinetplein Deurne

In het centrum van Deurne wordt zaterdag een grote planten-en tuinmarkt gehouden. Ongeveer veertig professionele kwekers maar ook hobbyisten uit Nederland en België bieden op en rondom het Martinetplein planten en tuinartikelen aan.

Er is bij de markt ook een speciale kraam voor kinderen waar ze een bloemstukje kunnen maken voor moederdag. De tuinmarkt is een initiatief van Groei&Bloei Deurne/Venray.

Martinetplein
Eerdere jaren vond het evenement altijd plaats op de Markt, maar door de verbouwing van het gemeentehuis wordt dit jaar uitgeweken naar het Martinetplein. “Het zal er ongetwijfeld net zo gezellig worden”, laat de organisatie weten. De keuze van Deurne als locatie voor de tuinmarkt heeft volgens Groei&Bloei te maken met de centrale ligging in de regio Oost-Brabant/Noord-Limburg waar veel groen en actieve tuiniers met ruime tuinen te vinden zijn.

Ideaal weer
“Hopelijk zijn de weergoden ons dit jaar bijzonder gunstig gestemd, met mooi weer, niet te warm, ideaal weer voor een plantenmarkt. En wordt het gezellig druk de hele dag”, geeft de organisatie van Groei&Bloei Deurne/Venray aan.

Wegafsluitingen
Voor het evenement op het Martinetplein wordt ook een gedeelte van de Oude Martinetstraat vanaf het politiebureau tot het Martinetplein afgezet. Daarnaast zijn de Raadhuisstraat en het parkeerterrein aan de Visser die dag van 6.00 tot 18.00 uur afgesloten voor alle verkeer behalve voetgangers. Het parkeerterrein aan de Visser moet op zaterdag 7 mei vanaf 6.00 uur vrijgehouden worden.

De planten-en tuinmarkt vindt plaats op zaterdag 7 mei van 10.00 tot 16.00 uur. Meer informatie kun je opvragen door een email te sturen naar info@deurne.groei.nl. Alle informatie vind je ook op deurne.groei.nl.

Foto: VVV Land van de Peel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen